Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

tisdag 20 juni 2017

KolmårdenJag vet. Katastrof dålig uppdatering här inne. Det är precis som att när jag bestämmer mig för att nu så, ska det bli ordning och reda här på bloggen med ett jämnt flöde av upplägg, då tappar jag det. Så nu, nu får det bli när det blir, så kanske kanske det blir lite oftare, eller inte…!?


Vi bestämde oss för att hitta på något. Något som vi inte gjort på länge, något tillsammans, en liten helg någonstans, och då fick det bli Kolmården eftersom Liten verkligen älskar djur och när vi var på Kolmården sist var hon väl en si så där 2-3 år och minns ju inte så mycket.
Vi åkte dit på fredagen och började då med Tropicarium där vi var i princip själva. 
Fick möjlighet att verkligen komma nära djuren och bland annat klappa en orm som Liten var så stolt över att hon hade vågat.

Så här bjuds det på bilder från en mycket bra helg på alla sätt. I början av veckan innan vi skulle åka såg det ut att bli hällregn hela lördagen, men vi hade kanonväder, just för ändamålet. Det kom en skur på lördagkvällen när vi var på väg tillbaka till hotellet.
Det lilla utbudet av berg och dalbanor och karuseller var alldeles perfekt och det kan ju inte bli bättre när det är så pass lite folk så man kan åka om och om igen.

Vi hängde på Wildmarkshotellets spa både fredag och lördagkväll.
Hotellet är fantastistk för barn. Jag kan nog tycka att det behöver sig en liten uppfräschning.

Fantastiska...Muntert värre =0)

Vildmarkshotellet ligger ändå otroligt fint precis vid Bråviken. 
Gick en liten prom på fredagkvällen och precis nedanför hotellet låg en brygga med enormt fin utsikt över vattnet.

Mina fina fina På lördagmorgonen fick det bli en liten promenad. är så mysigt att ge sig ut på en tur på platser man aldrig tidigare varit.Det var en jättefin morgon och den här tiden alltså. Vilka dofter, heeelt ljuvligt att gå omkring och njuta av försommaren.


Mannen upptäckte att man för en ganska liten peng kunde få vara "Först på plats" en timma innan parken öppnade på lördagmorognen. Så vi slog till och det var så bra. Vi var en liten grupp på ca 10 personer som fick vara med på en mer guidad tur under förberedelserna för dagen, när de släppte ut djuren osv. Perfekt för att få ställa de frågor man funderade över, för en Liten nyfiken.

Viktigt att vägas.Safarituren, linbanan som tog ca 30 minuter var också kanon. även fast jag inte alls är förtjust i höjder så var det ändå en fin upplevelse. Att få se djuren på håll samtidigt som man blev guidad i ett högtalarsystem i buren vi satt i.Vi tyckte alla tre det var så mysigt så vi åkte turen tre gånger.

Delfinshowen som alltid toppen.

Både jag och Liten vart charmade av fåren som var så otroligt sällskapliga och gosiga."- Får man ta med sig den hem…?"


Kändes så mysigt att få den här helgen. För snart är det semester och då är vi ju oftast på ett och samma ställe. De här miljöombytena som man får göra tillsammans betyder så mycket och Liten är på väg att bli stor, hur kluvet det än känns, men då ill man än mer ta vara på de här stunderna vi har tillsammans och kan förvalta på bästa sätt.


Så ja, det blev en fin tripp på alla sätt.

Så nu går vi mot sommarlov och semestrar om några dagar.
Känns just nu väldigt dubbelt då jag har hysteriskt mycket och jag har just nu så otroligt svårt att se att man snart ska få vara ledig. Är inte riktigt där mentalt än…

Kör på en sak i taget och hoppas jag hinner med och att allt löser sig, för det gör det ju till slut på något sätt. Som alltid.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar