Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

torsdag 27 juli 2017

Halvtid på semestern



När det är halvtid på semestern, har jag faktiskt passat på att jobba lite. För nu kom det, det där regnet som man sett skulle komma redan förra helgen, men som det skjutits på dag för dag i alla väder appar.
Så vi kan allt annat än klaga på den här sommaren, vädermässigt, så här långt. De sista dagarna har det inte varit direkt solsken, men varmt och härligt i luften.

Bristen på bilder och uppdateringar blir ju definitivt tydligare här då det inte lockar det minsta att sätta sig inne framför datorn. Nej, men desto mer bilder blir det när jag väl sätter mig.

Så, åter igen, en liten bildbomb från Juli 2017 -


 Vi gör inte mycket på dagarna. Tar dem som de kommer och känner att vi inte ens orkar ge oss iväg på några större utflykter. Här och nu, helt enkelt, med de bästa av sällskap med alla de fina vänner vi har nära här nere. Känns ofta så fel att "tacka nej" till besök hemifrån, men det är så himla skönt när man är här att vara så lite uppbokade som möjligt, ta allt som det kommer från dag till dag utifrån vädret, det mesta väldigt spontant och verkligen ta vara på tiden för att få vara lediga, tillsammans och passa på att hänga med dem som vi bara träffar för det mesta bara här. Tiden och dagarna här går ju som alltid för fort.

På en morgon PW

Vi äter och dricker en himla massa gott, förmodligen lite för mycket av det goda, men herrejösses, det är sommar, det är livet och det är till för att njutas.

Visst försöker vi röra lite på oss med och jag behöver hålla igång för höstens vad som komma skall, så man inte är helt på ruta ett när det sedan är dags, men det roligaste och bästa med träningen just nu är att jag har börjat få sällskap av mannen!!! Han som verkligen AVSKYR att springa, har börjat springa med mig den första biten innan han viker av åt ett annan håll efter en stund. Han är grym och jag tycker han håller rejält bra tempo för att inte ha sprungit på så många år. KUL!!!

Få njuta av Fjällbackas fina miljöer

Just den här tiden är det "Hemma bra men bort bäst" som gäller.

Något mycket sällsynt är ju bilder hemifrån just den här tiden på året, men vi drog faktiskt hem en kortis. Kändes märkligt, och faktiskt lite fel, så desto skönare var det att det enbart var en kortvisit så vi snabbt var tillbaka igen...

Skönt att få tvätta lite hemma iaf


Men det är ju enbart här vi vill vara under dessa sommarmånader.


Hoppas så innerligt att vi kommer att hitta en möjlighet att fortsätta vara i detta vårar sommarparadis.
Vår plats just här, kommer vi inte få ha kvar, men vi vet inte från och med när...

Hon, liksom jag, som har vuxit upp här varje sommar och samlat på sig både de bästa av vänner och massor av underbara fina sommarminnen. 


Hon, som hjälper mig att fortsätta samla på mig de finaste och bästa av minnen här, ihop med vår fina man i livet.



Årets sommardrink, storfavorit.
Älskade Bohuslän

Bohuslän som bjuder oss påse bästa av havets läckerheter
Finaste mannen

Skaldjursfrossa

Kan vara det godaste...

Behind the scenes


Himla härliga kvällar



Himla härliga dagar




Sommardrinkar för stora och små


Morgondoppet

Lata dagar


Mysiga promenader in till byn





 I helgen var vi med fina vänner ute på äventyr till Väderöarna där bandet Triton hade sin numer årliga spelning. Vilken kväll. Började med fördrink hemma hos Lina och Micke och fortsatte sedan med en grym båttur med MS Donalda som förvandlats till partybåt med 100 härliga glada människor, i de bästa av tänkbara väder. Åh alltså. En sån kväll man kommer minnas länge länge.




Viktigt att utforska

Fina Lina

Det blev en fantastiskt kväll med en massa härliga människor, nyfunna vänner och fantastisk stämning.
Redan bokat till nästa år.


På måndagen fick vi frågan från våra norskar om vi skulle följa med och övernatta ute på en ö, vilket vi snabbt hängde på. Äventyr för oss alla men främst för de små.


Vi åkte ut till Långeskär som är väldigt vacker. Heller inte ofta havet ligger så lugnt som det gjort de senaste dagarna. Vi utforskade även denna ö och passade på att testa jättegrytorna.


Soluppgång


Frukost med en bästa vän på klipporna.
Sommarminnen när de är som bäst kanske!?




Igår blev det middag hos oss med norskarna.
Nyrökt makrill och grillade blåmusslor. Gaaaalet gott.

Förmodligen mycket givande samtal


 Idag då. Blev en mycket lugn dag med tanke på vädret.
När mannen drog på golf passade jag och Liten på att åka in till byn för lite presentshopping eftersom The Man snart fyller år. Hittade så klart lite till oss med...


Vi mötte upp de kära norskarna så Litens vän hängde med oss sedan.


Har alltså passat på att jobba undan lite nu. För att iaf dra ner lite på den HÖG som kommer att vara den dagen det är dags att jobba igen... Men det tänker jag bortse från nu. 
Regnet smattrar mot taket. Men Liten är iväg nere och badar... VARJE dag badas det och hon fullkomligt älskar det. Hon har verkligen aldrig badat så mycket som denna sommar, och det är väl det bästa betyget på att det faktiskt är en riktigt bra sommar.

När hon är tillbaka ska vi ta bilen in till byn för att äta.
Ikväll på något annat mysigt ställe än till bryggan dit vi gått i princip varje gång vi varit ut och ätit här.

Sen hoppas jag så klart att regnet inte har kommit för att stanna. Mycket vill ha mer och när vi fått så pass bra väder hittills så vill man ju faktiskt ha ännu lite mer av det.

Så. Om någon mot förmodan, är inne och läser här i denna sommartid så hoppas jag innerligt att ni har en rejält fin sommar på alla sätt. 
Kom ihåg -

Njutet - julinjutet. Snart är det ju Augusti. Då ser vi fram emot Augustinjutet istället.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar