Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

onsdag 11 januari 2017

Julen 2016, som den var.


Ja men jag vet. Är ju läääääängesen nu, den där julen 2016 var, och jag ligger efter, en väldans med bilder, men nu är jag här igen. Ska ta ikapp lite tänkte jag, för även fast jag inte har en aning om det är ngn här so är intresserad av hur vår jul firades, så vet jag hur roligt det är att gå tillbaka sedan för att se hur vi hade det den där Julen 2016. Och eftersom jag är så kopiöst dålig på att föreviga livet i fotoalbum eller fotoböcker så försöker jag i alla fall försöka föreviga med bilder här. 

Så inte mycket att säga om Julen som var mer än att den blev helt underbart skön och alldeles jättemysigt, tillsammans med bland de absolut bästa jag vet. So vanligt gick den på tok lite för fort, men tack vare allt frosseri som den gav med sig, i mat, klappar, dryck, soffhäng osv så är det liksom alltid ändå ganska skönt när det är över.Kan inte låta bli att tycka att det är superroligt att slå in paket, gärna i matchande papper och snören.
Visst är innehållet viktigt, men det kan lika gärna vara en liten liten sak som jag vet uppskattas av framförallt vår lilla stora tjej. Sen är jag faktiskt SÅÅÅ mätt på det här materiella och jag vet att jag själv rycks med något enormt av det just under julhetsen, att jag aldrig lär mig... Men, för 2017 så är vi här överens om att bli rika på upplevelser istället för materiella ting. 
Den dagen jag är klar med livet här, vet jag att jag vill ha bagaget fyllt av en massa härliga upplevelser, möten och stunder istället för att vara överöst av en massa saker.

Därmed har vi bestämt, förmodligen liksom så många andra så här i början av året att RENSA.
Rensa, kasta, ge bort och sälja. På riktigt. Det räcker nu.

Men först lite mer frosseri i julbilder då….

Favorit julpyntet 2016Pepparkakor och godis, ett måste i julgranståget när man ligger och kollar in julklapparna under granen...

Supergoda juldrinkar med kall äppelglögg, apelsin och lite bubbel för oss vuxna.

När Liten gör en lista och inser att hon fått med sig allt denna jul. Underbart tycker jag.


Oh ja, det har frossats i mat…. Om och om och om igen…..

Laddad för julbord

Så himla roligt att äntligen få duka för julbord inne på verandan. Första julen 2016.GOTT. Jg som aldrig tröttnar på julmaten heller…. Även fast jag tycker det är både gott och skönt med annan mat när julen är över...

När Tomten äntligen kom….

Glädjen över att få något man verkligen önskat sig….

Komat man hamnar i mitt under Kalle Anka och hans vänner…..


Snölöst blev det även i år, men lite mysigt ändå.

Ninni NougatNågot av det absolut bästa var ju att få fira denna julen med mamma och pappa här. Så himla lugnt, skönt och mysigt hade vi det och åt som vanligt fantastiskt god mat som mamma hade med. Åt de godaste sillar jag någonsin ätit.


 Så. Det var det det. Skönt att få tömma lite bilder även om jag blivit katastrofdålig på att fota med vanlig kamera år 2016. Skärpning får det bli på mig även med det 2017…

Men, tack och hej till ett i det stora hela ett personligen, mycket bra år med några fadäser jag väl verkligen hade kunnat välja bort om jag haft möjlighet, men, det skulle kunna ha blivit ett så mycket värre år. I världen hade det verkligen kunnat vara så mycket bättre… Men nu hoppas vi på 2017 tycker jag. Jag tror det kan bli riktigt bra. Om vi alla börjar bli lite mer snälla med varandra.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar