Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

tisdag 24 januari 2017

24 Januari. Ingen vanlig dag.Det är ju bästa mammas födelsedag, och inte vilken som helst utan hennes 75:e!
STORT grattis älskade mamma. Du är fantastisk!!

Är så glad att hon tillsammans med sina kära tvillingsyster med sina män, i helgen hade en mycket trevlig visit i huvudstaden med hotell, middag, musikal och bara lite allmän kvalitetstid tillsammans. För så mycket sånt har de inte varit alltför bortskämda med de där två systrarna med respektive. Än härligare att de nu faktiskt tar vara på det.

Stort grattis även till moster och oss alla runtomkring dem som får njuta av dem på olika sätt!


Vackra mamsen. Va, vilken ärtig böna!? På parfymeriet på Domus som en gång var ett centralt litet varuhus i den gamla hemstaden. När jag var Litenjobbade inte mamma kvar där, men min moster var kvar i många år och det var alltid så roligt att få ta del av både parfym och sminkprover. 

Älskade mamsen. Är så otroligt glad att du är just DU. Så galet omtänksam, pysslig, påhittig, grym på mat och fix runt omkring, men även så mycket mer. Är glad för varenda liten gnutta av det som jag fått och får med mig av dig. Men minnena. Minnena du gett och ger mig är det allra allra bästa, så många fina jag fått, vi fått, vår familj, min nya familj. Kommer vara evigt tacksam för det.

Hoppas nu du har en fin dag och blir bra uppvaktad ikväll, det vet jag att du kommer bli.


Minnen av mamma. De finns ju med mig hela tiden och jag njuter så av att vi fortfarande får skapa nya, hela tiden. Är så himla glad att jag kan ringa de där samtalen var och varannan dag om vi så bara snackar strunt, tv, väder, recept, ja men om allt och inget.

Minnen av mamma ja. Inuti och utanpå, här och där, lite varstans. Hennes gamla slitna skridskor som nu hänger på vår veranda. Tycker du får snöra på dig som nästa gång du kommer hit! 
 Apropå skridskor så är just den sysselsättning något Liten verkligen fått sug efter denna vinter då det i total brist på snö inte åkts pulka en endaste gång. I helgen när hon hade en lite mer långväga gäst på besök med övernattning, gick de ut på åkrarna här ute och hittade en enormt stor blank is som de åkte på.

Det spritter av idéer och energi där. Vill ju så otroligt mycket. 
När det handlar om något roligt och kul vill säga. 
Som det där med att spela fiol till exempel, som är en utav hennes aktiviteter och har varit i snart två år. Som hon tycker är fantastiskt roligt. Men. Enbart de onsdagar hon har lektion. 


Att behöva träna några gånger emellan det är inte alls lika frestande. Vet inte hur många diskussioner vi haft om just detta, men nu är vi i alla fall överens om, eftersom hon säger att hon verkligen vill fortsätta spela, att det då får ligga på hennes eget ansvar att faktiskt träna minst två gånger i veckan utöver den dagen hon har lektion. 


För utöver det har hon också innebandy 2 ggr i veckan men där hon enbart kört ena dagen då det annars krockat med hennes gymnastik som hon gått på. Gymnastiken har uppehåll nu då ledaren är mammaledig. Men hon älskar verkligen den, så det var synd att det inte är ngt nu. Vi fick frågan om hon ville testa balett igen. Något hon gjorde när hon gick i förskoleklass men inte alls föll henne i smaken, då. Nu var hon iväg förra tisdagen och tyckte det var fantastiskt, så ikväll är det dags igen. Kan ju vara ett bra alternativ att hålla igång smidigheten till gymnastiken är igång igen så får vi se vilket hon tycker är roligast då.

Balettutrustning
Men nu. Fick nyss samtal från henne. Vill bli hämtad från fritids. Ville komma hem för att lägga sig och läsa ut en spännande bok. Tur att hon förstår att ta igen sig emellanåt också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar