Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

tisdag 7 februari 2017

Internationella Toalettdagen, Lyxfällan på besök och om varför Februari inte är någon favoritmånad. Här och nu.Hörde på radion i morse att idag var det internationella balettdagen… Finns tydligen dagar för det mesta numer. Kunde inte låta bli att googla upp det för att se vad den internationella balettdagen innebär. Redan vid sökningen hintades det om att det inte alls var någon internationell balettdag idag, men man undrade om jag istället menade "Internationella toalettdagen"…..!? Jodå, det finns en dag för det med, även kallad "Världstoalettdagen". När jag kollade vidare hade just den dagen ändå en ganska bra betydelse, för att uppmärksamma de personer i världen som lever utan toaletter och värdig hygien. Framförallt för tjejer i unga åldrar som saknar möjlighet att gå på en ren och riktig toalett. Något som för oss många andra är och alltid har varit en självklarhet. 

Den dagen liksom alla andra mer eller mindre behövliga dagar kan man hitta HÄR

Trots då att det inte var den Internationella Balettdagen idag så kommer dottern dansa på i em ändå. En sådan där stund som jag blir sittandes i omklädningsrummet tillsammans med en massa andra föräldrar. En stund som jag numer faktiskt kan uppskatta rejält. När man får en paus. Att bara sitta ner, läsa bok, lyssna på en pod eller surfa runt. Föredrar dock nog faktiskt det första alternativet mest då jag tycker det är en enorm avkoppling att läsa. Så numer alltså längtar jag att få hänga i omklädnings - eller väntrummet utanför.


Februari va….!?

Redan, jag vet. Inte en favoritmånad om man frågar mig. Tar mig hellre igenom oktober, november, men det här… Märker hur jag dagligen dras mot det där som jag inte vill hamna i. Det där betydligt tristare moodet. Det lite mörka, tunga, "offläget" liksom. I brist på ljus. I brist på värme.

Om det hade varit någon meter snö och strålande solsken, jo men ja visst, jag köper dig med då Februari, men nej. Nu kämpar jag lite extra, varje dag. Det funkar faktiskt, så här långt. Tänker positiva tankar istället för att låta de tristare komma och ta mig. Håller igång med träning. Försöker förse mig med god kost som håller mig lite piggare. Unnar mig minst en rejäl sovmorgon på helgen. Ser till att få små inputs i vardagen av familj och goa vänner med mysiga stunder. 
För det är lite så det får vara den här delen av vintern innan våren i år. Ingen resa eller utflykt alls inplanerad just nu då vi istället prioriterat annat. Men, det känns, visst hade ett litet avbrott i vardagen gjort väl, är så säker.


Här hemma rullar allt ju liksom på. Lite som vanligt. Vardag - helg, veckor som går. 

Har faktiskt kommit en bit i vårt rensa-projekt. Kök, hall, vardagsrum och tvättstuga är nu avklarade. Vilken otroligt skön känsla det är när det är gjort. Det är ju så skönt att få göra sig av med saker som enbart står och samlar damm eller tar onödigt stor plats. Lite som med insidan av en själv ju. Som man lättar inuti när man får rensa lite. Tänk om huset snart blir så lätt så vi svävar iväg…?

Apropå huset ja...Har förstått att vi nästan skrämde slag på vissa grannar som passerade vårt hus förra veckan.

För ca två veckor sedan fick jag ett samtal från en vän som är fotograf här i stan. Han i sin tur hade fått samtal från Meter Television som producerar tv-programmet Lyxfällan. De hade en deltagare, med en vision om att en dag skaffa sig ett gammalt hus ute på landet. Deltagaren är inte från stan, men hade sin pappas hem här, varav de skulle filma här med och de behövde alltså ett gammalt hus ute på landet för att göra ett inslag och de frågade om han visste några som bodde i ett för att kunna ha det som "vision/kuliss/bakgrund". De kontaktade sedan oss och jag tänkte att huset står ju bara här så det är väl inga konstigheter. Så i torsdags kom de, tv-teamet. Jag hade väl trott att ett "litet svep inslag" inte tar så lång tid att arrangera, men de var här i ca fyra timmar då de först riggade upp både i trädgården samt ute på åkrarna runt om med stora skyltar med olika summor, innan det var dags för deltagaren att anlända och inspelningarna började.

Tror aldrig det har varit så många grannar ute på dagtid som undrade vad som var på g, allra helst med en bil som det stod Lyxfällan på som körde fram och tillbaka utanför huset. Var då skönt att kunna förklara läget. Men det som skrämt grannarna mest var att de innan de sett bilen, trodde att det var kommunen som skulle sälja tomter här ute, att vi numer inte skulle ha samma "trygga" avstånd mellan varandra =0) Jag beundrar verkligen de som ställer upp i programmet, då det för många är den absolut sista utvägen för att klara sig ur en ohanterlig ekonomisk situation.

Det var ett fantastiskt trevlig team som kom in och värmde sig mellan tagningarna.
Spännande att se hur otroligt mycket arbete som görs utanför det oftast otroligt korta resultat vi sedan ser i bild i själva programmet. 

Programmet kommer sändas längre fram i vår när det har nypremiär, men oklart i vilken ordning de skulle lägga avsnitten. 


Men vet ni vad.

Nu skiner solen helt plötsligt här. Känns som det var en evighet sedan sist jag såg till den. De senaste dagarna har det ju faktiskt kommit en del snö så vi har fått ett mycket välbehövligt litet vitt täcke på backen. Allt för att lysa upp Februari är så välkommet nu. För mig får det gärna komma några decimeter till. Jag vill skotta snö tills ryggen svider och jag är så varm att jag behöver ta av mig vantarna. Jag vill ta långpromenader med en massa knarr under fötterna. Jag vill åka skidor, både längs med och utför. Få packa en massäck med goda mackor och varm choklad, sitta i en lävägg med näsan upp mot solen i ett hav av snö runtomkring mig. Det vill jag.

Inte just nu bara. Ska sätta mig en stund på kontoret först. 
Med värmefläkten på och göra rätt för mig en stund. 

Ha en fin dag idag. Men glöm för all del inte att det i morgon redan är "Ägghalvans dag"...
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar