Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

fredag 24 februari 2017

Fredag med fika & blandad feeling


Det händer väl inte lika ofta längre, att den där lusten att baka kommer över mig. Men när den väl gör det är det ju bara såå roligt. Försöker ju att själv hålla mig ifrån det mesta sockret, så det är väl en anledning till varför jag inte bakar lika ofta längre. Har dock lurat mig själv under en månads tid nu, vilket jag ska återkomma med i ett inlägg nästan enbart bara om det. Bland annat.

Recepten på Morotskakan med Philadelphiafrosting "trillade" över mig på Facebook, som så mycket annat gör där nuförtiden. Hittade ett liknande recept HÄR och det är även på Leilas General Store jag köpt morotsdekoratinerna.

Vårnjutare
Fredag har vi i alla fall, rejält nu. Dottern har ägnat hela em nu med att leka med Lego vilket faktiskt gläder mig så enormt. Blir ju inte lika mycket leka längre, men jag hoppas, och tycker ju, att hon fortfarande är så mycket barn så att det dröjer länge än tills just leken är slut. 
Pratade med en klasskompis till Litens mamma idag som konstaterade just att om man jämför våra 9-åringar med hur man själv var och vad man gjorde, hur vi hade det och hur de har det idag så är det ju, så klart,  en stor skillnad. Därför tror jag det är än viktigare att verkligen tillåta dem att vara barn, just barn, så länge det bara går, utan att på ngt sätt hämma dem i sin egen lilla stora personliga och kroppsliga utveckling. För det händer så mycket i de där små kropparna och själarna nu. 
Tiden går så skrämmande fort ändå. Vuxna hinner de med att vara…

Själv har jag strosat runt lite utomhus, för att dra i mig så mycket solljus det bara går.
Mira har hållit mig sällskap och hon kan verkligen det där med att njuta av att våren är på g.


Har varit så himla skönt väder idag. 
Den här vintern har verkligen varit växlande med allt vad det innebär…
Vädret verkar aldrig riktigt vilja bestämma sig. När det nu inte verkar vilja bli någon ordentlig vinter, med decimeter snö, här i Värmland i alla fall, då kan det faktiskt lika gärna vara för min del. 


Nu börjar jag med faktiskt längta lite till våren.
Hänget på verandan. Bland annat.Vi valde att inte plocka in vissa utav möblerna denna vinter då de ju ändå kommit till passa då och då för mysiga glöggstunder under främst hösten.Ser SÅ fram emot när trädgården börjar knoppa lite smått. Till Valborg, då vi ordnar en egen brasa med  vårt nu så galet rassliga staket. Vi kikar på lite andra alternativ istället för ett staket i trä, helst så underhållsfritt som möjligt. 

När Liten snart kan "flytta ut" i den gamla lekstugen igen...


Snart väntar dubbel bubbel med bad och cava. Som brukar vara det som nu mer inleder våra helger.
Sen blir det väl lite plockmat framför tv´n, också det lite med som vanligt nu förtiden.

Annars står helgen än så länge ganska tom, så när på en hel del fix med skräp, rens i förråd osv. Sånt där evighetsgöra som aldrig verkar ta slut. Fylls bara på.

Efter en åter igen, ganska så blandad vecka innehållande en himla massa energikrävande, rent känslomässigt, så hoppas jag, och tror att det från och med nästa vecka faktiskt kommer bli ändring. 
Känner det på mig bara. Så det tänker jag ta med mig in i helgen nu och tro på.


Hoppas på en fin helg till allt och alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar