Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

torsdag 9 februari 2017

Skåpgömmor


Hur många köksmaskiner använder man och hur många kan man ha stå framme…?

Popcornmaskin, brödrost, blender, vattenkokare, sockervaddsmaskin, hushållsassistent…

Vissa maskiner eller köksredskap är ju bara för otympliga att ha framme för oftast har man ju inte hur mycket plats i köket som helst. Som microvågsugnen till exempel. Som vi har haft ståendes längs in på köksbänken i alla år vi bott här, som mörkat ner arbetsbänken och tagit onödigt stor plats. Men i helgen när vi rensat ut flera skåp insåg vi att vi äntligen kunde baxa undan den där micron in i ett skåp istället.
Den absolut fulaste prylen i köket är nu dold men finns ändå där de gånger vi behöver den. SKÖNT

Annars tycker jag att det numer ju finns riktigt fina köksmaskiner, som man hellre vill ha stå framme än gömma undan. 

Som favoriten. "Hushållsassistenten". Våndades om jag skulle köpa en vit eller rosa. Hej Ilandsproblem… Det blev till slut en rosa, som jag verkligen gillar, men visst finns det stunder jag gärna skulle vilja rensa ur i köket och göra det mer stilrent och "industriellt", och då hellre vilja ha en vit Kitchen Aid,  men det får vänta några år.
Gillar ju den plottriga "skafferikänslan" ännu.
Hushållsassistent. Det låter det. Men visst är den en assistent till just det man behöver i köket vid viss matlagning men främst bakning. Skulle dock inte ha något emot om den även kunde hjälp till med disken dock…

Men lite historik och om just det där med att gömma undan  otympliga maskiner osv i skåp kan man läsa mer om HÄR


Har tappat lite av det där med lusten av att baka, men känner att den lite smått är på väg tillbaka. Går ju i perioder det där liksom allt annat. Numer finns det ju en uppsjö av inspiration, recept, sidor, Instagramkonton och bloggar om just detta, så det handlar ju egentligen bara om att TA TAG i det, när så lusten faller på. 

Rut och co i väntan på fika…!?

För fikasugna magar och munnar finns det alltid här hemma.
Hela lilla familjen har dock dragit in på just sockerkonsumtionen efter nyår, men, det finns ju faktiskt numer även det så mycket mer gott att hitta på som inte heller är sprängfyllt av socker. 

Får nog allt ta att fixa ihop något sådant till helgen.
Hoppas på att kunna återkomma med något riktigt smaskigt.

Nu. Torsdag lunch snart.
Först lite jobb, sen lite lunch framför tv´n får det nog bli, sedan lite jobb igen innan hämtning av en dotter som haft idrottsdag idag med längdåkning på schemat. Så pepp för det i morse och kunde knappt bärga sig till massäcken som inte helt otippat denna gång inte alls innehöll något hembakt… Men nästa gång, kanske!?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar