Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

fredag 17 februari 2017

Rally med krock, VAB och många hjärtans dag.


Fredag igen.. Just nu känns det som att veckorna enbart består av dessa två veckodagar, eller så är det så att man gör lite större grej av just dessa två!? Det blev en mycket blandad förra helg med en lika blandad vecka där det mesta gått upp och ned tycker jag.


Man med company drog iväg på Svenska rally tidigt lördag morgon så Liten och jag hade sedan en utav de bästa av dagar. Inte för att han var borta! Men, för att det blev en sån där mysig, lugn skön dag utan några som helst planer, vi bara tog den som den kom. Det blev pyssel, fika och skridskoåkning i underbart väder. En go granne har en isbana i sin trädgård då de har två hockeyfantaster hos sig. Vi fick låna isen när de var borta, och tack och lov att man har en "egen" is utan publik när jag så då för första gången på jag vet inte hur länge, snörade på mig mina egna skridskor, som jag köpte förra vintern, MED taggar, för att stapplande ta mig ut. Det gick ju bra och var riktigt kul ju!
Ingen skridskoprinsessa, ALLS, men med lite skönt glid blev dottern glad över att även mamman var med på isen denna gång!


Dottern segnade till lite efter att vi kommit hem och det visade sig att hon hade feber och började bli risig. Men så go och glad ändå för lördagen som blev fram tills dess.


Det sista jag sa till mannen innan han åkte, typ, var att jag inte tyckte de behövde ta vår bil till Rallyt, utan hyra en minibuss som det andra sällskapet alltid gör, IFALL det skulle hända något….
Om jag blev nöjd när de kom hem framåt kvällningen och berättat att de hade smackat in i en annan bil….!? Inte jätte… Så tröttsamt...


När jag packade upp hans ryggsäck (oh ja, "curlingfru"…men hade aldrig gjort det om jag inte behövt ryggsäcken….) som blivit stående blev det ändå ganska komiskt, när jag såg vad som var kvar av packningen. Den tilltänkta matlådan… Två flaskor "värmande" som förvånansvärt nog hade ganska mycket innehåll kvar… men, sedan ett…äpple…!? Han som nästan aldrig äter frukt öht. Men som faktiskt börjat med fruktstund på dagarna då vår nyanställda i företaget har diabetes och eftersom de nu går sida vid sida på dagarna, tar sina små fruktstunder. Men. Frukt till rallyt var ng lite kors i taket! När jag skickat ett sms med bilden ovan fick jag tillbaka att han faktiskt packat med sig TVÅ äpplen och därmed alltså hållit fast vid sin fruktstund även den dagen, i mix med mestadels annan värmande dryck. Imponerande ändå…

När Liten själv har bäddat...
Liten var rejält krasslig och förkyld på söndagen, men svalnade framåt kvällen.
På måndagen var hon pigg med aptit igen och då var det så mysigt att göra sig till lite extra med frukost på sängen. Åh vad jag själv minns de där dagarna när man var så där "lite lagom" sjuk och var hemma från skolan, och blev ompysslad av mamma. Så himla mysigt. När hon åkte och handlade en "Min Häst" tidning, lite godis och kanske lite glass, en helt vanlig dag liksom!

VAB frukost


Hon var feberfri hela dagen och pigg. Ville så gärna åka skridskor då de skulle göra det på idrotten i skolan. Så vi packade i ordning en massäck (ryggsäcken…) och drog till Mariebergsviken i stan. En liten sjö där det när väderförhållandena är tillräckligt angenäma, plogas så det finns en skridskobana på ca 2 km runt. Vädret var bara HELT ljuvligt! Strålande värmande sol och helt vindstilla. 
Liten påpekade att det verkligen var tur att hon lyckats pricka in just den dagen för att vara hemma från skolan. Instämmer helt.


Ljuvligt och så välbehövligt med både frisk luft och solSedan kom ju den årliga Alla Hjärtans Dag.
Ja. Det blev så att jag gjorde mig till även denna morgon med frukost till de kära här hemma.
Tycker ju det är så roligt. Liten fick några små presenter som hon verkligen uppskattade.

Annars, börjar jag faktiskt tröttna, tro det eller ej, på denna köphets som ju faktiskt blir vid sådana här tillfällen. Blir lite arg på mig själv som "gått på det". Sen kan jag inte neka till att jag tycker det ÄR otroligt roligt att få fira mina hjärtan, vilket jag försöker göra lite då och då med små spontana saker och händelser. Just denna dagen är ju fin med fint syfte, men jag tycker man ska vara mån om sina nära varje dag, året om.


Jag och mannen "firade" faktiskt mer våra HJÄRTAn, alltså "pumparna" genom att träna tillsammans. Jag "bjöd" på mitt tabatapass som jag försöker köra en gång i veckan. Var riktigt kul att få ha lite sällskap, men mannen har haft galen träningsvärk efter å vi får väl se om jag får med honom någon mer gång….Vi avslutade dagen på ett väldigt mysigt sätt.
Det blev marchsallskridsko åk på samma lilla sjö som dagen innan. 
Otroligt mäktigt med hela banan som kantades av värmande marschaller.

Vädret för detta var också heeeelt optimalt.
Totalt vindstilla och helt stjärnklart.

Liten hade med sig en kär vän så det blev nog en väldigt minnesvärd stund för de båda kan ajg tänka mig detta. Nu har vi ännu en helg framför oss.
Inte jättestora planer. Ev en date med goa vänner i morgon med lite skidåkning, annars väldigt lugnt.

Liten har fått avstå samtliga aktiviteter denna vecka för att försöka återhämta sig helt från sin förkylning nu. Eftersom den hållit i sig till och från sedan slutet på december nu. Så segt…

Så snart så. Tar vi helg.

Kram kram
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar