Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

lördag 11 mars 2017

Det där med helg


Jag har egentligen inte alls något emot vanliga veckor, vardag och eg vilken veckodag som helst, men när det börjar närma sig helg alltså...


När hemmet står redo för ledighet. 
Ljusstakarna påfyllda med obrunna ljus.
Färska blommor på borden.
Färska kryddor som fyller köket av de bästa av dofter.


Det gör att helgen blir lite extra. När man vet att man kan fylla dagarna med vad man vill. Slappa mornar med frukost i soffan. Små och stora projekt för dagen, träffa vänner man inte hinner träffa mitt i veckan, göra ingenting om man vill det och bara vara tid. Med lilla goa familjen.


En massa skönt häng i soffan…


 Vaknade tidigt idag trots att vi hade kunnat sova lite längre. 
Känner på mig att det kommer bli en riktigt bra dag. 

Ser redan nu hur solen håller på att gå upp för det har lovats sol och faktiskt till och med lite värme idag, så jag vill ta vara på dagen.
Jag hade tänkt ta en vilodag idag från träning, men när det lovas fint väder idag och inte imorgon, tänker jag ta vara på det och ge mig ut på en morgonjogg ändå.

Man och dotter ska också tidigt ge sig iväg för att åka till Bodaborg med goda vänner för både man och dotter. Hon är såååå laddad för detta.

Jag får därmed nästan en heldag hemma själv, som jag tänker ta vara på.
För när de sedan kommer hem fram på em kommer dottern vara tooookladdad för kvällens Melodifestival final, så då ska vi förbereda för den med ett bad och sedan en massa gott. 
Plockmat som vi ska fylla bordet och magarna med.


Själv och själv. De här katterna vi har, sällskapsjuka som få, lär nog se till att hålla mig sällskap vart än jag håller hus. Inomhus får jag garanterat sällskap av Nisse och Ninni och är jag ute så kommer Mira lapa sol med mig.Jag ska fixa och förbereda lite inför nästa helg då det är dags för Loppis på Nöjesfabriken. Ska bli skoj!
Har ju testat att lägga ut lite saker både på Insta och Bloppis men det går så där. Har blivit av med en del, men har ju fortfarande sånt som vi inte kan ha längre eller har plats för, där mycket är i princip oanvänt.

Kan ju vara kul att testa detta med -


Kommer mestadels ha kläder och skor, men har även en del saker som vi inte har plats för längre.
Ska rensa än mer idag och se vad jag får fram.

Men åh.
Just nu får jag faktiskt solen i ögonen då den lyser in på verandan och in på kontoret.
En bättre start på den här lördagen behöver jag inte.

Jag tänker ta min löprunda. Ta en lång och god frukost efter duschen.
Fixa och förbereda inför loppis. Göra ett snabbt ärende i stan. Sen. Ska jag bara inta viloläge i en stol på verandan. Njuta av solen och lugnet.
Lyssna på ngn bra bok eller podcast. Eller bara njuta av fågelkvitter och vårkänslor.

Hej och varmt välkommen lördag...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar