Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

torsdag 13 april 2017

Det blev Påsk här med till slut



Det känns så sent med Påsken i år. Men vad gör väl det!?


Som alltid lika välkommet med lite lediga dagar tillsammans i lilla familjen här. 

Jag tror det kommer bli en väldigt lugn och skön påsk, som det ser ut i kalendern i alla fall. Mycket hemma tid här med en massa god mat och ta dagarna lite som det kommer. Påskmiddag hos svärfar imorgon med lekdejt med kusinerna från Stockholm för en Liten.


 Påsken som är sen, och därmed även påsklovet i år för dottern som har sitt lov nästa vecka. 
Kommer till största delen vara ledig. Välbehövligt. Sista lovet på nuvarande skolan… Hua mig vad fort de här åren gott…


Här hemma har vi väl fått lite påskstämning, även fast den faktiskt satt ganska långt in i år. Märkligt det där, hur man ibland känner för att gå all in och ibland inte alls. Men när jag väl kör igång, blir det lite som det burkar bli… Det blir liksom lite mer än vad jag hade tänkt mig. Ska det vara så ska det.


Men med Påsk tycker jag ändå att det inte behövs så himla mycket för att det ändå ska bli lite stämningsfullt. Kör lite pastelligt i en del av huset och trädgården, så fick det bli lite mer av det neutrala på glasverandan.



Tror vi kommer ägna en hel del tid just i det här rummet i helgen eftersom det ser ut att bli "inneväder".
Hade varit fantastiskt med fint vårväder, men blir det till att sitta inne sitter jag mer än gärna just här. 



Sällskapliga Ninni Nougat kommer nog med all säkerhet hänga här inne med oss.



Här blandas nytt med gammalt pynt.
Tycker de lite mer antika prydnaderna från förr är så himla fina.



Gula blommor öht är ju inte alls någon favorit hos mig, men den här tiden älskar jag både de fina rosorna och de små mini påskliljorna som vi har både inne och ute.




 Lite som med hyacinter till julen, med minipåskliljor till påsk, en liten balansgång för nr man ska ta in dem för att de ska blomma som bäst precis till påsk. Vilka problem va….



Självklart blir det lite påskgodis här och var med. Men, desto mindre av det i år vad det känns som. 
Blir nästan alltid att det blir över och blir liggandes, och det är ju oftast de första bitarna som är godast, de som man verkligen känner den riktigt goda smaken av, innan man annars lätt hänt hamnar i att bara fortsätta trycka i sig utan att ens reflektera över det. Man tar för att det finns och står framme. Någon som känner igen sig…?



Vem vet om dessa kommer få lite extra gott med...




Härom dagen satt vi och pysslade lite jag och Liten.
Hade tänkt göra marmorerade ägg med bladguld på. Gick inte alls som jag ville. Blev inte alls som jag hade tänkt mig. Jösses vilket pill det var med bladguldet!? 
Men färglatt blev det iaf. Och en mysig stund, det hade vi.






I år kommer vi i af gå all in på maten med Ägg, lax och lamm som kommer få stå i centrum.
Har spanat på recept under en längre tid nu och hoppas på att få ihop ngt riktigt gott av det.



Påsk i köket


Gissar på att det kommer att hängas en hel del i soffan här med….

Liten har fixat det mesta av påskpyntet på hennes rum.
Myser omkring och fixar och donar. Så mysigt.






Än så länge känns det så himla grått och trist utomhus. Så beight liksom. Innan grönskan har kommit igång i träd och på gräsmattor.



Sen att allt blir så otroligt mycket lättare så fort solen skiner och man får känn på lite värme, så vore väl konstigt om man inte fick mersmak på just det.



Önskvärt vore ju att under helgen ta tag i lite trädgårdsplanering och fix, men med frost kvar på nätterna känns det inte lika lockande heller. 








Altanen skall tvättas och oljas, staketet ut mot vägen ska rivas och upp ska väl ngt nytt sättas, pallkragar ska målas och planteras, gräsmattan ska jämnas ut och preppas… Men inte riktigt än då kanske...






Julen varar väl till påska?




Nu blev det en hel del bilder. Det var så kul att fota när jag väl kom igång med det. Är så roligt att kunna gå tillbaka varje år och se hur det var förra året samma tid, främst vid de olika högtiderna faktiskt.

Ska strax ta tag i mig själv och dagen här. Åka runt och påskhandla lite. Är jag ju säkert inte ensam om… Ikväll ska dottern på tjejmys hos en klasskompis, med ev övernattning.

Sedan som sagt, ta dagarna som de kommer och hoppas det blir mycket av det goda denna helg.

Glad Påsk helt enkelt!



1 kommentar:

  1. HejFina!
    Din blogg ditt hus din inredning å dina dubbeldörrar!!!! Såå himla kärleksfullt alltihopa❤Ha en solig dag! Kram ifrån mig

    SvaraRadera