Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

måndag 8 maj 2017

Balett avslutningFörra helgen, rättare sagt förra måndagen, var det så dags för Gundegabalettens våruppvisning.
Liten började ju med balett eftersom den rytmiska gymnastik hon annars går på fick uppehåll i och med en mammaledighet. Det har gått upp och ner under terminen. Mycket på grund av att hon kom in som helt ny i en grupp som varit med betydligt längre, där hon inte kände någon och svårt att på balettlektionernas få utrymme för "lära känna".


Det har efter vissa lektioner varit tårar och frustration. För att det varit svårt, jobbigt, och "nytt" på många sätt, och för att hon inte kände någon så bra och därmed inte känt sig riktigt trygg, men under terminens gång har det vänt. Mycket på grund av att hon själv bestämde sig för att ge allt en chans och gå kvar en terminen, men även tack vare stöd från en vän som har många års erfarenhet av Gundegabaletten, som vi även fått hjälp av och lån av kläder till föreställningen med. Guld värt.


Det är bara en fröjd att få följa henne. Hennes utveckling. Inte bara vad hon har lärt sig rent fysiskt, under dessa lektioner denna termin, utan även så klart hur hon tänker och kämpar, även fast det tagit emot.


Kan nog erkänna att jag varit lite skeptiskt till upplägg och viss "pedagogik" kring detta ,av det lilla jag känt till, men som jag nu har betydligt större förståelse för.

"My Little Pony"

Men oj så mycket fjärilar det flög kring i den där lilla magen innan själva uppvisningen.

Mormor och morfar reste från Köping över dagen för att komma och titta, sen kom farfar och så jag och mannen. Det hon tack och lov inte blev medveten om, förrän efter föreställningen, var att när vi skulle gå in i teatersalongen, och jag visade biljetterna, fick klart för mig att de biljetter jag köpt, varit till föreställningen dagen innan…. Paniken… Kände hur allt typ svartnade och jag tänkte på mamma och pappa som åkt hit bara för detta. Tänkte på Liten som skulle få göra sin show, så hon kämpat så för, utan några nära på plats….


Tjejen som kollade biljetterna uppmuntrade oss med att det nog fanns några extra biljetter, men det kändes hysteriskt mörkt eftersom hela teatern var fullsmäckad med familjer och vänner till de små och stora ballerinorna som ville se dem….

Väl framme vid biljettkassan fick jag till svar att de ganska nyss släppt en rad för att det var fler som inte hade biljetter. De hade tagit en utav de främre stolsraderna som dansarna egentligen skulle nyttja mellan sina danser… Så. Vi fick alltså plats på den första publikraden, i mitten…. Har nog ALDRIG haft en sådan tur, och aldrig så välbehövlig tur som där och då. En stoooooor lättnades scuk tack vare detta… 

Funderar på hur det kunnat gå så fel och jag är ganska säker på att när jag beställde inte ens hade en aning om att det var två föreställningsdagar då Liten enbart skulle vara med en dag, så när personen i biljettförsäljningen inte frågade heller så blev det väl bara första bästa dag
Strunt samma, NU spelar ju det ingen som helst roll då det ju ordnade sig på verkligen absolut bästa sätt!


Vi bjöds sedan på en fyra (!!?) timmar lång föreställning, ink 20 min paus, som var heeeeelt fantastisk. Gunta, som för de som inte vet, driver Gundegabaletten har verkligen gjort ett helt fantastiskt jobb. Hon är 75 år gammal och brinner för den här baletten som är och förblir hennes liv och allt. 

Hon var själv med i några utav numren. Galet imponerande. Men däremellan så presenterade hon alla dansgrupper i olika åldrar, från de minsta nybörjarna, till de äldsta som medverkat sedan de var lika små som de första.

Professionellt. I minsta detalj.


Svansjön, som även alla de mindre dansarna fick sitta framför oss på första raden för att se.


Med den svarta svanen.


 När Gunta i mitten får en rejäl bamskekram av alla hennes dansare.


Här hemma firades vår lilla Ballerina med blommor från oss.
Hon var helt slut efteråt. Tänker på all spänning som äntligen fått släppa, alla små fjärilar som äntligen fått flyga ut.


Så stolt och nöjd, men mycket trött.


Nu lägger vi baletten bakom oss för en tid. Tror jag…!?

För direkt efter föreställningen gick hon fram till Gunta och undrade när sommarbalettens lektioner skulle köra igång… Så vi får väl se.  Jag trodde att det bara skulle bli den här terminen, eftersom gymnastiken kör igång till hösten igen, men, vi får väl vänta och se.Hursom helst så behövs det nog alltid en paus, oavsett vilken typ av aktivitet man håller på med. 
Så nu pausar vi baletten i alla fall. På obestämd tid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar