Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

tisdag 24 oktober 2017

Härlig helg i staden jag nu gillar ännu mer


Tisdag. Den tristaste av dagar i veckan enligt mig, men idag känns ändå som en väldigt bra sådan. Igår var jag tröttare än tröttast och somnade i sängen när jag låg och läste, redan vid 19.30. Där blev jag sovandes tills när jag i morse vaknade av mig själv, utvilad och väldigt mycket piggare.

Så när jag sitter här med bilderna från vår helg som var, så känns det bara ännu lite bättre, för den blev verkligen så skön och härlig på många sätt. Både Göteborg och Liseberg i höstskrud överraskade mig till något än mer positivt än vad jag kunde föreställa mig. Nu hade vi en väldig tur med vädret eftersom lördagen som vi till största del ägnade utomhus, var skön i luften, fri från nederbörd och så där mysigt mulet som jag tycker att det ska vara om man ska få lite extra "Halloweenfeeling" istället för en strålande sol och värme.


Vi började med middag på Ristoria, i samma byggnad som Gothia Towers, i botten på Tower 1.
Helt ok ställe. Ok för fredagsmys och helt ok mat.


 En rejält svårslagen frukostutsikt på lördagen inledde också dagen med mysigt sällskap av go Fjällbacka vän och en massa gott.
Innan Liseberg öppnade kl.12.00 tog vi en promenad längs Avenyn för lite shopping och strosande.Bästa goa unge, full med skön humor hon..


 Var så himla fint överallt. Höstpyntat och jättemysigt.


Självklart ett besök hos favoriten Balders HageSom jag skulle önska att det fanns lite mer utbud av att handla riktigt fina färska buketter här i stan. Vi har en fin butik, men jag uppskattar hellre att kunna köpa massor, buntvis för att sedan kunna sätta ihop själv. 


Såg så mycket fint som jag skulle vilja bunta ihop och göra iordning en massa fina helgbuketter
SÅ vackertNär hon går med på att gå istället för att ta spårvagn, då passar man på.

Skönt att pausa då och då med Så mycket mer att se när man går istället som man säkerligen skulle missa i en taxi eller spårvagn

När peppen är maxad. Portarna där nere har öppnat men hon själv vill vänta tills köerna är borta. 
Tackar vi för.


 Perfekt tillfälle att spana på allt som ska åkas.
Jag var tuff kvällen innan när vi kom till hotellrummet och lovade att jag skulle åka allt jag såg där uppe ifrån. Jag var inte lika pepp nr jag såg allt i dagsljus…Var så GRYMT imponerad av Lisebergs otroliga utsmyckning av parken.
Tusen och åter tusentals pumpor, överallt. 

För den ändå relativt korta period de faktiskt har öppet nu under hösten.


Överallt där vi gick i parken så var det otroligt fint pyntat, i minsta detalj.
Mindre mysigt sällskap

Mycket mysigare sällskapNär restaurangen har stängt för säsongenEn välbehövlig paus för en mamma som inte är jättetuff och eg villig att utsätta sig för de där höga galna bergochdalbanorna, men vad gör man inte för en dotter som vill att man ska åka med…!?


Mycket folk i parken, men väldigt väldigt lugnt.
Inga långa köer någonstans, varken till åkattraktioner eller restauranger eller barer.
Max 10 minuter fick vi vänta.
Uteserveringen också stängd för säsongen...


Stämningsfyllt värre…Lycka!


Så härligt att den här lilla stora damen fortfarande uppskattar att åka iväg med sin mamma och pappa på våra små äventyr. Vill ju passa på så länge vi får och hon inte väljer kompisarna istället för oss.

Som alltid. Ett önskemål från Liten. Kaninfärden och nej, tror aldrig jag kommer bli för stor för den heller. Så mysigt att glida omkring och denna tur blev jag som en galen japan som skulle fota ALLT eftersom de verkligen hade lagt ner sig på pyntet där och fixat SÅ fint med planteringar och pumpor. Det tillsammans med höstens alla egna färger gjorde det än bättre.

Kan verkligen rekommendera den lilla turen för de som ska dit.
Förhoppningsvis inte sista turen vi tog...
När Sagotunneln gjort sitt….


I år hade de byggt upp en spöktunnel vid stora scenen.
Runt om i samma område hade de byggt upp som en skrot, där de samlat de gamla dockorna, båtarna osv från den klassiska Sagoturen som nu är ett inne blott.

Lite läskigt och ledsamt tyckte dottern, men samtidigt coolt….
Håller med henne i det också... Och jag då, som tidigare varit LIIIIIVRÄDD för att åka, främst hööööögt upp klarade denna dagen med mer än godkänt om jag får säga det själv, vilket både man och dotter höll med om. Lisebergshjulet tog jag två ggr, en gång i dagsljus och en gång på kvällen utan några som helst problem.

Lisebergsbanan, samma där, den var ju bara ljuvlig, rena rama barnleken…

Balder… Tjae, där var det ju bara den första nerförsbacken som var läskig, så det gick ju bra…

Loke… Mmmm, efter viss övertalning från mannen som åkt den själv först, och våra vänner från Fjällbacka, så tog jag den med till slut. Den gav mig fläskläpp eftersom jag fick upp bommen som man drar ner över sig först, rätt på underläppen, men det stoppade mig ej, och den var ju faktiskt med, rätt så härlig faktiskt…!?
Så var det den där Helix… En utav de första jag tog, den andra direkt efter Lisebergsbanan direkt efter att vi hade kommit dit… Den… den höll nog på att ta kol på mig... Trodde på fullaste allvar jag skulle tuppa av. Jag satt själv bakom man och dotter, med en stackars 11 årig kille bredvid mig. Jag skrek den första halvan av turen, sedan kollapsade jag nog rent mentalt och blev knäpptyst eftersom jag insåg att det inte blev ett dugg bättre av att skrika, gällde bara att fokusera på att ta mig igenom det, så mannen var 100 säker på att jag lagt av helt där bakom. MEN, jag gjorde det, vikt jag är sjukt stolt över.

Kan nog verkligen skriva under på att det enda sättet att övervinna en stark rädsla är att utsätta sig för den, för att kunna behärska den, sakta men säkert. Bestämde mig tidigt för det när jag blev mamma att jag inte ville föra över ngn av mina egna rädslor eller ev fobier på henne. Sen tycker jag att man ska ha en enorm respekt för höjder OCH rädslor och att vill man absolut inte så behöver man inte.

Vi var så nöjda och rejält trötta när vi gick mot hotellet och vårt rum  i torn 3, när Liseberg stängde kl 23.00.
Med en rejäl beställning och medköpt mat från MAX la vi oss i våra sängar, kollade på film och bara mumsade tills vi somnade som tre väldigt nöjda stockar denna kväll.
Vi tog ännu en mysig morgon på rummet med sedan jättegod frukost.
Vaknade av att regnet verkligen piskde mot rutan på vårt sum och jag var SÅ glad och tacksam över att vi faktiskt hade sådan tur med vår dag. Hade nog blivit långt ifrån samma upplevelse med regn och kyla en dag på Liseberg.


Vi utforskade runt lite på hotellet innan vi gick över till Universeum och tog ngn timma där.


Spökligt och stämningsfullt även där.
Dags att ta avsked från Göteborg för denna gång men åh vad jag snart vill åka tillbaka. 
Inga tokiga storstäder vi har i detta land, gillar denna stad mer och mer också.


Med sin första beställning från Starbucks satte vi oss på tåget hem.
Slumrade till lite, spelade lite spel och började långsamt acceptera att denna helg snart var till ända.


Denna vecka fylls av de vanliga vardagliga sakerna, men med väldigt mycket fokus på den kommande helgen och lördagens Halloween fest med Litens nya klass.

Ska bli spännande att få träffa alla nya klasskompisar vid sidan av skolan med.

Mannen och jag har sagt att vi ska ta minst en skräckfilm om kvällen nu denna vecka.
Vad gör man inte för att komma i stämning….!?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar