Recept på muffinsen -
Ingredienser
3 ägg
21/2 dl socker
1 tsk Vaniljsocker
100 gram smör
1 dl mjöl
3 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
80 g Geisha (1 påse)
Instruktioner
Ugn 175 grader
Vispa upp ägg och socker så det blir fluffigt.
Smält smöret & blanda med mjölken. Häll det över ägg- & sockersmeten, blanda varsamt.
Blanda de torra ingredienserna innan du vänder i det i smeten.
Fyll helst en muffinsplåt med pappersformar för muffins, för att de ska bli mer stabila i ugnen.
Häll i smeten. Jag delade geishakolan i två innan jag försiktigt petade ner dem i smeten i formen.
Grädda i ca 20 minuter tills de får en gyllene färg på ytan.
Låt svalna innan du dekorerar dem med fluff.
Nötcremesfluff
175 gram nötcreme (ca 10 påse)
3 dl grädde
Värm grädden på svag värme, får absolut inte kokas. Blanda ner nötcremen & rör om tills det blivit till en "smet". Häll upp i skål ställ i kylen i minst 5-7 timmarr, gärna över natten. Vispa som grädde innan du spritsar ut det över muffinsen
Jag dekorerade sedan det sista med riven geishachoklad & bär
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar