Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

lördag 12 juli 2014

Ljuva sommardagar

Tänk att vi är här nu, mitt i den här sköna sommaren som vi längtat efter.
Och den är verkligen här och visar upp sin allra bästa sida!
Vi fyller dagarna av varandra, vänner, sol, långa, många härliga salta bad, öar, skärgård, hav, lätta luncher, goda grillmiddagar, läskande drycker, färska bär, krabbfiske och ett och ett annat kvällsdopp i solnedgången. Åh vad jag är glad över att få kunna njuta av detta denna sommar.


Denna vecka har vi haft kärt besök av Liten klasskompis med lillebror och mor.
Härom kvällen tog vi en riktig skaldjurskväll med havskräftor, färska räkor, pilgrimsmusslor och blåmusslor. Så galet gott! Det blev en fin, mysig och rolig kväll då vi knappt hade möjlighet att få kunna sitta still fem minuter i sträck då det blev en kväll med viss kaos, men trots det kunde vi ändå njuta av allt det goda. 


I dagarna två har Liten haft med sig sin kära sommarvän ut på ön.
Det är så härligt att se hur mysigt de har det tillsammans. Myser, fikar, klättrar i berg, badar, leker och bara är tillsammans på en filt.

Värmen har varit tryckande även här så det har varit otroligt skönt att komma ut på havet för att kunna få lite svalkande vindar och möjligheten till många bad. Nu är sommaren så där underbart ljuvlig som man bara drömmar om och längtar efter under resterande året. Underbara ljuva bad i havet som är 20 grader varmt nu. 


Liten ääääälskar verkligen att snorkla.
Hon flyter runt som en liten kork där i vattnet och skriker till då och då i skräckblandad förtjusning när hon ser en stor krabba eller ngt annat. 


Hon myser verkligen av att bara ge sig hän till havet och spana in havets botten och livet där under.Igår hade vi besök av Kurt-Erik Holmkqvist, kapellmästaren och även Med på Lotta på Liseberg.
Han bor här i Fjällbacka och hade med sig några vänner så de spelade några låtar och skapade rejäl svensk sommar stämning här på campingens dansbana.


Liten och hennes klassis hade länge planerat och tränat in en dans de skulle uppträda med, klädvalet var också planerat, så klart och till deras stora lycka blev det även lite minidisco efter det ordinarie uppträdandet var slut.Efter dansen blev det skönt och kärt kvällsdopp i då ju tropikvärmen kommit till oss.
Känslan av att doppa sig i ljummet vatten vid ett spegelblankt hav och solen just gått ner....oslagbatt...Hoppas att var och en av er därute får njuta av denna sommar på ert eget lilla sätt, var än ni än är och med vem ni än delar den tillsammans med.
Var rädd om dig /Er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar