Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

fredag 22 maj 2015

En helg på kustenJa inte kan vi beskylla Maj månad 2015 för att vi fått direkt värmeslag….
Fy vad kallt det är  fortfarande…

Efter att ha tagit en dagstur till Köping på torsdagen förra helgen satte vi oss åter i bilen igen på fredagen för tur ner mot kusten för bryggnedläggning på lördagen. Var så himla skönt när vi kom ner. Solen sken ändå och i och med att allt var klart sedan gången innan så var det bara att installera sig. Liten stack direkt ut och hittade sina kompisar. Även fast de inte träffats sedan i somras så var det som igår. Så härligt att se. På em körde vi till Sportshopen i Grebbestad där de hade sitt årliga jubileum med artister och aktiviteter. Liten tog med sin norska väninne och kikade på Samir och Victor.


Dagen efter var det så dags för det framträdande hon längtat mest efter - Hasse Andersson.
Vädret var betydligt sämre, regn, blåst och kyla, men det störde inte tjejerna speciellt mycket utan de satt och log med sina tandlösa munnar ändå =0) Äntligen dags för Hasse!

Två tandlösa töser
Efter showen drog vi till en pizzeria i Fjällbacka och åt pizza vilket smakade ljuvligt efter att ha stått ute i kylan, synd bara att vi fick vänta ca 1 1/2 timma på att få maten… På kvällningen hamnade mannen tidigt i säng med feberfrossa och jätteont i halsen, så jag bäddade ner mig i andra delen av vagnen. 
En väldigt grå, kall och regnig lördag var ju ändå över.


På söndagen var det lite sol igen så jag passade på att fota, som så många gånger förr när jag tar mina små morgonpromenader där.


Så himla mysigt och härligt att bara strosa omkring där och njuta av doften från havet och se på alla fina hus och sjöbodar.


Hade man haft 25 miljoner över hade man ju aldrig tvekat på att köpa vårt drömhus där nere…. Såååå fantastiskt fint, men enligt mig vansinnigt dyrt. Men visst, interiören, guldläget och helheten, förstår att det kostar…


Litens drömhus är det som ligger precis vid infarten till campingen. Även det som i Camilla Läckbergs böcker/filmer är huvudrollsinnehavaren Erica Falcks hem.

Absolut inte fy skam det heller.


Innan vi åkte hem på söndagen kom vi på att vi skulle kika på körsbärsträdet som var så fint förra året vid den här tiden. Även i år, fast om än ngt senare så blommade det nu med.


Är det något Liten älskar så är det att klättra i träd.


Fina Äppelblom


Finns ingen leende mun som gör mig så himla innerligt glad som den här tjejens numer tandlösa mun.
En är på väg ut, två sitter löst, ja det är en salig röra där inne. Hon har ju dessutom en extra tand som verkligen skulle behöva lossna eftersom den tar plats för de permanenta men den sitter som berget.
Lite lite går den att vicka på, men den känns omöjlig.


Så var det ju helg igen då.
Även denna helg känns fullspäckad.
I em/kväll väntar After Work för mig och några klassmammor från Litens klass som ska ses, ska bli jättekul. Får vi se hur länge vi orkar stanna ute i nattvimlet. Kul ska det bli i alla fall!

I morgon är en stor dag för Liten. Hon har avslutning och uppvisning av sin Musikal som hon gått på och hon längtar så. Har bjudit in oss, mormor och morfar, farfar och bästa kompisen. 
Ska bli jätteroligt att få se detta som hon pratat om så länge. 

Mor och far åker hem i morgon em och eftersom det då är mannens tur att åka ut på lite festligheter så ska jag och Liten ha stoooort Mellomys med en massa massa gott och hoppas att vi orkar vara vakna hela Melodifestivalen, knappast troligt, men om vi har en massa att äta så, kanske…

Självklart hoppas vi på lite mera sol och värme… Fick ju lite smak på det igår och det är ju så härligt att vara ute i trädgården och fixa. Skulle vilja måla lite mer på huset också så vi hoppas att det ges möjligheter till det… Att göra har vi i alla fall hur mycket som helst av….

Nej, nu är det väl dags att på sig partypjucksen och sedan dra in mot stan om ett tag…

Go helg på er alla!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar