Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

onsdag 27 maj 2015

Ett litet ynkligt hej från sjukstugan...Jo men visst, så är det... Började med smygande hals och öronont som sedan bara blivit värre. Har frossat och svettats om vartannat och haft hög feber. Både Liten och mannen har ju varit halvrisiga till och från i halsen, men nu var det tydligen min tur. Minns inte när jag var sjuk sist, tack och lov. 
Fick tid på VC idag och de senaste gångerna jag varit där med väldigt ont i halsen har det ju "bara" varit virus. Men jag misstänkte att det nog var något annat nu eftersom jag i övrigt inte har några förkylningssymtom och mycket riktigt var det halsfluss. Det "bästa" med det är ju att man får penicillin som ju oftast brukar verka ganska snabbt. 

Svimmade dessutom till i receptionen när jag skulle hämtade ut medicinen. Så obehagligt, blev verkligen helt matt, började darra och sen svartnade det så de fick lägga in mig på en säng. Fick påfyllning med vatten där då jag är ganska säker på att det var både vätske och lite näringsbrist i och med att jag inte fått i mig så mycket av det de senaste två dagarna. Piggnade ändå till ganska snabbt. 

Så surt ändå att vara risig. Men jag tänker alltid att det kunde vara så mycket värre. Men jag saknar framförallt att inte få pussa och vara nära mina käraste som vanligt. Att inte kunna äta, inte kunna träna, nej allt sådant får vänta lite nu. Men peppar peppar, känner jag mig redan lite bättre. Orkar vara uppe lite nu, flyttat från säng till soffa, bara det! 
Ska snart iväg och hämta Liten från skolan med eftersom mannen varit i Sthlm på möte hela dagen, så typiskt. 


Men här hemma har Mira hållit mig sällskap, verkligen. Hon som aldrig annars brukar vilja ligga i knäet mer än när jag jobbar har legat på mig så fort hon har kunnat. Så mysigt, som att hon känner att jag behöver lite närhet trots allt. 

Skulle så gärna vilja bidra med lite bilder från en helg som var underbar, men kameran i kombo med IPhoto verkar inte vilja samarbeta just nu... Så jag hoppas på att få återkomma med det.

Ha det gott där ute och hoppas ni fått hålla er friska! Kram 

2 kommentarer:

 1. Usch då vad trist med halsfluss.....men som du sa...hoppas det blir bättre snabbt med medicinen då! Du får ta det lugnt så kanske du blir pigg fortare. Tyvärr så har jag börjat känna mig lite halvrasslig också. Men det är lite svårt ibland att veta vad som är pollenallergi o vad som är begynnande förkylning......
  Er katt är så himla fin, tur du har henne att gosa med iallafall.
  Jag hoppas jag håller mig kry för snart blir det ledig helg och vi har lite småsaker planerade. Lilltjejen vill ju på vårmarknad ju....och lite annat....
  ha det så bra det går och kry på dig!
  Kram/Nettan (ja det var jag på instagram...hoppas det gick bra att jag lagt till dig?!)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu känner jag mig redan piggare så idag hoppas jag att jag klarar mig utan värktabletter t.o.m Självklart var det ok att du la till mig där, blev jätteglad att få ta del av ert liv med!! Så himla fin liten tjej ni har!! Ha en jättefin helg nu! Kramar och tack för att du kommer in och lämnar ett avtryck, värmer så!! Kramar

   Radera