Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

tisdag 3 november 2015

Härlig All Helgonahelg


Den kom och gick i väldigt lugn och behagligt tempo den där helgen.
Har hängt väldans mycket med vår goding som aldrig upphör att förvåna mig med sin klokhet.
Så himla härligt nu när man verkligen umgås på ett helt annat sätt. 


Vi pratar om kärlek och livet.


Livet och döden.


 Vi pratar mycket om vad som är viktigt i livet och hon har en fantastisk förmåga att sätta ord på och beskriva sina känslor, tankar och funderingar och ger mig många gånger så otroligt kloka svar så jag baxnar.


 Just nu är det väldigt mycket känslor. Det där med kärlek är ju väldigt spännande och intressant och har visat sig både vara härligt, jobbigt, pirrigt, läskigt, hemskt och alldeles underbart.

Älskar att bara vara med henne och umgås.


Hon visar en sån fin tacksamhet för små och kanske inte alltid så självklara saker, som jag tror går många förbi, vilket jag hoppas hon kommer ha med sig för alltid. En riktig liten livsnjuterska är vad hon är och det är så härligt att få vara med i hennes liv. Jag njuter verkligen när jag är med henne.


Vi tog en tur till kyrkogården i söndags igen för att titta till ljusen vi varit och tänt kvällen innan. Det var precis i skymningen när solen skapade det vackraste av sken på himlen och hela världen lystes upp i rosa. Så fin em.


Jag passade på att ta lite ledigt i slutet på förra veckan så vi hann mysa lite extra och att Liten skulle få känna att det var höstlov hemma med.


Vi blev inbjudna till en kär vän som bjöd på pumpa fika. Två otroligt goda pumpapajer blev vi serverade och båda smakade fantastiskt gott. Så kul att få komma till deras fina hem och hälsa på deras lilla tjej som ju växer så mycket från varje gång vi ses.


Två små mirakelbarn båda födda i december, "bara" 7 år emellan.Jag tog en lång promenad på söndagen och det går ju inte att bara hänföras av naturen ute nu. Trots de fina färgerna tycker jag att foton från nu gör sig ordentligt i svart vitt med.
Kan nästan omöjligt låta bli att stanna och fota lite när jag är ute och går då man så gärna vill fånga stunden av ngt vackert jag just ser. Fånga här och nu.

(Instagram - Mammamiansmission)


Vad mer har vi hunnit med då…?


Liten har lärt sig att övning ger färdighet…
Förra veckan efter den veckas fiollektion var det inga direkt glada miner, utan mer besvikelse, tårar och frustration över att inte "kunna direkt", men helt plötsligt, några dagar senare, med en hel del träning så bara "satt det". Nu kan hon låtarna utantill och spelar rent och hon verkligen äääälskar att spela fiol. Nu längtar hon till morgondagens lektion för att lära sig mer.


Vi var på bio. Lasse-Majas Detektivbyrå. 
Som alltid bra enligt både mig och Liten.


Så mysigt att sitta där i biomörkret med henne, viska och äta popcorn.Väl hemma var det dags att fortsätta förberedelserna för kvällens middag.
Så mysigt att få fixa med en middag under en hel dag. 

Men medan vissa rätter skötte sig själva tog vi ett bad i utespa´t. Så grymt härligt, en av de absolut bästa investeringar vi gjort hittills. Vi har badat i princip varje fredag och lördag em/kväll.
Där får vi verkligen ren och skär kvalitetstid tillsammans samtidigt som man njuter av värme och välgörande bubblor för kroppen. Det finns inga störande moment som telefoner, datorer, ipads eller tv apparater utan bara VI. Tid för härliga givande samtal och många skratt.


Det blev en grymt god middag med lammstek, potatisgratäng och härliga tillbehör som vi njöt av.
Sedan blev det kladdkaka med ett Nutella täcke till dessert. JA, vi blev rejält mätta och jag känner att allt det rejält söta och goda under helgen gett mig en riktigt arg och sur mage samt att huden DIREKT svarar med irritation. Så trist, men det är som det är. Man måste ju bara få njuta av det goda, det hör ju livet till!!


I söndags hade jag nästan lite bråttom att få undan det Halloween pynt som fanns kvar här hemma efter de festligheter som varit. För nu har jag ngt helt annat i sikte…. När jag dessutom fick ett litet roligt samtal igår och en förfrågan så kände jag än mer att det ska skyndas på lite här nu… För snart går jag ALL IN FOR CHRISTMAS" här hemma och JA, jag kommer köra igång i helgen. Känner jag mig själv rätt så blir det nog så att jag smackar upp direkt med det mesta, varför vänta, vi är ju snart där…

Hejdå fantastiska Oktober och välkommen November, för oss den första julmånaden!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar