Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

måndag 23 november 2015

En liten sockerbagare


Har lagt en jättemysig helg bakom mig. Fylld med tjejmys, julstämning och bara vara tid.
Vi har bakat både lussekatter och pepparkakor. Vi har ätit säkert på tok för många pepparkakor med ädelost, druckit glögg, mugg efter mugg, ätit både tomtegröt och skinkmacka med gräddost och senap, julmusik har strömmat ur högtalarna i hela huset och allt detta medan det har varit kallt, vitt, frostigt och krispigt på utsidan. Så galet stämningsfullt.


Den här sköna lilla sockerbagaren har myst omkring här hemma och bara njutit hon med. 
Nynnat med i julsångerna.

I fredagskväll när vi låg på en pläd framför brasan och grillade marschmallows började helt plötsligt tårarna att rinna på henne och hon sa att  - Mamma, jag är så glad att du och pappa aldrig gav upp hoppet om ett barn, för då hade ju inte jag legat här…Tack…

Nu hade ju vi ändå turen att lyckas på andra IVF försöket och jag vet inte hur vi hade resonerat om det inte hade gått vägen efter det eller det tredje försöket, men ja, jag är evigt tacksam jag med. 
Varenda varevigaste dag. 

Älskade Mi-Rakel

Liten bakade våra klassiska lussekatter med en katt mall i saffransdegen. Hon är inte jätteförtjust i de vanlig med russin, så det blev både hennes egendesignade och en hel drös med bullar fyllda med mandelmassa och vanilj istället.


Om en månad är det ju faktiskt uppesittarkväll…. Tiden går så otroligt fort nu och det är NU jag tycker det är som mysigast nästan att få njuta av allt som hör julen till.


Liten är just nu mycket bekymrad över att hennes önskelista fortfarande ligger kvar i granen, att han inte har varit här och hämtat den än den där Tomten. Men jag kikade faktiskt i historiken här på bloggen att för exakt ett år sedan, natten mellan den 23:e och 24:e november å var han här förra året, så vi får väl se om han kommer inatt….!?


Nu ska jag alldeles strax åka och hämta mannen på flygplatsen, som varit på hockeyresa i Washington några dagar. Gissar att han blir lite av en jultomte med när han kommer hem efter en liten önskelista på shopping han fick med sig…


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar