Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

måndag 7 december 2015

Dagarna går undan med julmusik

Spelar ingen roll om jag jobbar eller är ledig. Det finns att göra, rejält med, men jag tycker faktiskt att allt både känns och går lite lättare med julmusiken som flödar ur högtalarna i hela huset. 
Och trots att jag i år ligger "lite efter" i planeringen så känns det ändå väldigt ok… Är förvånad själv över mitt lugn just över det, men jag tänker inte låta ngt komma emellan för just det. Jag tänker fortsätta prioritera vad som är viktigast just här och nu och låta det andra få den tiden det behöver sen ändå, om det går, det ordnar sig till slut ändå, det är jag helt övertygad om.
Dessvärre hamnar inte bloggandet och fotandet jättehögt upp i prioriteringen vilket gör att det ekat lite tomt här, men så får det vara. Det blir när det blir och dessvärre med lite sjaskiga mobilbilder denna gång...

Lyckades härom kvällen tråckla ihop årets pepparkakshus med tillbehör med. 
Det är ngt visst med det och det doftar ju bara så gott. Kombinationen pepparkaka, bränt socker och kristyr, luktar exakt som det gjorde när jag var liten, precis som det ska vara.


 Vi dricker en massa glögg. Liten älskar verkligen glögg och firade så klart sin nya glugg häromdagen med en liten kopp med. Jag stannar till lite här och där, luktar på hyacinterna och bara njuter, andas och minns. Jularna från förr och jularna nu.
Jag kan bara inte få för mycket av det som pågår just nu.
Mitt i allt det här har vi ju vääääärldens sötaste goaste kattungar som nu blivit en månad gamla… 

Alltså, jag kan omöjligt se mig mätt på dem. Så små och fluffiga och galet söta. Nu är det full fart på dem och det ser nästan overkligt ut när de nu försöker springa omkring och glider runt på det lite hala trägolvet, försöker sig på små hopp och busar med sina syskon. Bara det här att njuta av dem tar bort väldigt mycket tid från en massa annat jag kanske skulle behöva göra, men så får det vara i år. Det här slår de flesta mer eller mindre nödvändiga sysslor här hemma just nu.

Liten njuter så klart FULLT UT!!
Sån otroligt lycka för en liten tjej att ha fyra fluffbollar som bor med sin mamma under hennes säng.
Visst att det är lätt att få upp henne på morgonen, men inte alls lika lätt att sedan köra vidare med de morgonrutiner som behövs för att komma iväg ordentligt till skolan….
Paketinhandlingen är så gott som klar inför både jul och kommande födelsedag för en Liten som ju snart fyller 8 år. Men de flesta ligger fortfarande oinslagna vilket jag ska ta tag i någon dag här med. Denna vecka kommer den mesta lediga tiden gå åt till bakning och förberedelser för helgens kalas med Party tema som Liten själv bestämt.


Vi har pysslat lite ute i galen blåsten.
Hoppas det lugnar sig lite nu. Granarna välter och allt som sitter löst i trädgården har vi fått hålla koll på. Men idag skiner solen och det känns lite lugnare.Nej, denna vecka blir det nog än mer välbehövligt att ta de där stunderna att stanna till och njuta lite extra mellan varven. Lukta extra länge på pepparkakshuset som kanske får lite snö på sig under veckan, i brist av det på utsidan.. Men också tid för egen återhämtning genom att ge sig tiden för det oavsett vad det är, träning, en promenad eller bara en liten lugn stund.Vi kommer i alla fall fortsätta njuta av våra små fluffbollar. Vi kommer klä oss i julkläder och paljetter. För denna jul går vi åter ALL IN! Älskar att det finns så mycket glittrigt och bling i år så man verkligen kan få julen att skina och glittra, för DET gillar jag, sen får Ernst säga vad han vill om det ;0)

Ser sedan fram emot Nyåret som ska firas med goaste grannarna där temat i år blir GULD och SILVER GLITTER. Lika bra att passa på de tillfällen som ges.

Varför göra något halvdant när man kan göra det fullt ut!!?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar