Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

torsdag 17 december 2015

Här och nu i Jul


Som alltid rinner tiden iväg, fort som busen, alldeles för fort enligt mig. Likaså nu. Jag tänker att ju mer man kämpar och strävar över att få den perfekta julkänslan och stämningen, desto större är risken att den uteblir, och desto mer istället fylls av stress och ångest över att vilja hinna med så mycket.

Jag försöker stanna upp och både tänka och känna vad som är viktigast här och nu.
Försöker verkligen hitta de där små stunderna av bara ren och skär lugn och njutning - här och nu.


Man behöver inte omge sig av en massa saker heller, men jag har ju en lite förkärlek till vissa detaljer som jag tycker skapar en miljö och atmosfär som gör det mysigare för att just ta sig vissa stunder.

Som lite fint porslin från Green Gate och Syster Lycklig

Är det inte att vi alla har en egen favoritkopp eller så som gör te´t, glöggen eller kaffet så där extra gott…!?Granen har ju stått klädd och klar ganska länge nu, men jag tycker det är så mysigt när det fylls på med lite klappar. Det bästa är hur den lyser upp på kväll och nattetid. Allra helst när jag vaknar till i soffan mitt i natten, efter att ha somnat till, till något mer eller mindre bra program eller film,  och smyger runt lite i köket.Det är verkligen jul överallt här hemma nu. Inte ett rum saknar julkänsla så jag bara myser, verkligen.
Lite pynt som bara får vara som det är i en skål istället för att hängas upp

Tredje advent redan...

Har fyllt ngn utav lådorna med godis, men de ska fyllas på rejält till jul nu.

Jag kommer göra en rejäl chansning år och unna mig massor av chokladpraliner. Dessvärre kommer jag snart avsluta en längre kur av penicillin för Rosacean så det är bara att hålla den starkaste tummen att det håller sig lugnt...
Nej, det är så mysigt nu. Njuter verkligen. Det enda vi har kvar att fixa med nu är att laga olika sorters julgodis och julmat inför nästa vecka, men det är tänkt att vi ska göra tillsammans så vi hoppas mannen snart får lite ledigt och kan vara med.

Några enstaka klappar kvar att inhandlas och slå in med, men sen så.Men för tillfället har vi alltså en MYCKET förväntansfull och pirrig dotter som ju längtat ett helt år att få fylla år igen, som hon älskar det…!!

 Det enda hon pratar om nu. Vad nyfiken hon är på paketen. Vad vi ska göra efter skolan, vad vi ska äta osv.

I morgon är det ju dags, Att fylla 8 år… Nedräkningen av timmar har påbörjats och jag gissar att det kommer vara svårt att somna. Fast när jag hämtade henne från skolan idag ville hon åka hem och lägga sig på en gång, så det kunde bli fredag och födelsedag snabbare! 

Goaste lilla tjejen som i år ville vara stjärngosse på Lucia. Underbara unge.
Varför sträva efter att vara som någon annan när man kan vara sig själv…?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar