Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

onsdag 23 december 2015

Jul ute, jul inne, jul i hjärta jul i sinne….!?Det verkar verkligen inte bli någon vit jul där ute i trädgården, vilket känns lite trist och ledsamt, men inget man överhuvudtaget kan göra ngt åt, så det är bara att gilla läget. Man får försöka skapa julstämning ändå.


Saknar den där lilla frosten som ju ändå var här och la sitt lilla gnistrande täcke överallt och åtminstone gjorde allt lite ljusare. I lördags hade vi besök hemifrån både av bror med delar av sin familj samt mamma och pappa, så då passade vi på att fira Liten lite till.


Hon hade själv önskat att få pepparkakscheesecake som tårta. Så himla gott!Hade även gjort förra årets favoriter från hennes kalas då, saffransrenar och recept på dem kan du hitta HÄR. Marängerna "julade" jag till lite med polkakross.I vanlig ordning fick vi även finbesök från vår kära barnmorska som var den som förlöste Liten. Otroligt uppskattat besök och som alltid kommer med små paket till en glad tjej.
Har verkligen blivit till en tradition både för oss och vår kära barnmorska.Men nu är vi nära, vääääldigt nära.

Dagen före dopparedagen och ja, jag tror vi är så gott som klara med det mesta nu för att kunna fira så lugnt och skönt som möjligt. Lite små fix idag som laga köttbullar, slå in ngt litet paket, duka för kvällens lilla julafton här hemma, städa undan i det stora hela både ute och inne och fylla på med massa frukt och godis.Övervåningen går som vanligt i mer pastellpynt.

Åretsjulkort hann jag till slut med i år också. Tycker det är så roligt att få riktiga kort och hälsningar i lådan.

Så där någonting då.
Får vi se om jag återkommer ngt mer innan jul här.

Har de sista dagarna känt mig väldigt känslosam. Funderat mycket på vad som eg är viktigt.
Tänkt otroligt mycket på de som inte alls ser fram emot julen som jag själv gör. Att jag själv är med och bidrar till den här materiella hysterin som ändå blir i dessa tider, hur lätt det är att dras med och köra på.  För att man alltid gjort så…!? När det enda som eg är viktigt är att bara få vara, tillsammans. Då går tankarna extra mycket till de som kanske inte har någon, som just i år firar utan någon som alltid funnits där. Till de barn som inte alls längtar utan mer bävar. Till de som mår allt annat än bra denna tid oavsett om det är fysiskt eller mentalt. Till de som varken har arbete eller ekonomi för att på ngt sätt kunna se detta som en högtid att fira. Nej, fy, om man bara kunde göra ngt för alla, men jag försöker ändå tänka att bättre är att göra något för någon än inte alls. 

Jag ska försöka att njuta så gott jag kan och jag ÄR evigt tacksam varje dag för det jag, för det vi har.
På många olika plan.

Nu ser jag ändå fram emot en mysig dag med fix med dottern och till viss del mannen som jobbar ett tag till, em med glögg på verandan och en lilla julafton bara vi och en massa gott ikväll, hela denna dagen med ÄNNU mer julmusik strömmande i hela huset för att bara suga ut det mesta ur den här tiden. 

Hoppas att ni som följer oss här, och givetvis alla andra, får en riktigt fin jul och att ni med kan stanna upp och njuta, av det lilla, av den här tiden. För snart är den över, och det kanske är skönt det med tänker jag då, för väldigt många...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar