Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

tisdag 15 december 2015

Kalasat för vår blivande 8 åring!
Vår lilla, men blivande ganska stora tjej var inte nådigt laddad, som alltid för sitt kalas på lördagen, med sina klasskompisar. I år hade hon bjudit hela klassen. Tidigare har det bara varit tjejerna och hon var SÅ laddad för detta. Hon börjar prata och planera flera månader i förväg hur hon vill ha det, vad de ska göra osv, sen hinner hon ju ändra sig tusen gånger med, men får alltid till det som hon vill i slutändan.

I år önskade hon sig ett Partykalas i rosa och guld.
Och ja, hon må vara bortskämd som får det hon vill ha i såna här lägen, men eftersom jag själv är i princip helt galen i att fixa och dona inför alla typer av fester och kalas så är det ett ganska angenämt "problem". Hon själv tycker med det är superroligt att vara med och fixa, planera, duka och pynta så då är det inte svårt att gå all in. Så himla roligt!


Jag brukar samla på mig saker under hela året, sånt som jag är ganska säker på kan komma till användning inför fester och mycket av det går ju att använda om och om igen för alla slags typer av festligheter.

Mina favorit butiker just när det gäller festligheter och dess tillbehör är -

My Perfect day som har MASSOR av tillbehör för olika fester, kalas, bröllop etc.

Fridas Kalas som även hon har otroligt mycket fint.

Båda webshoparna drivs av två riktigt goa tjejer, där den ena visade sig bo rejält nästgårds från oss.
Ibland är världen allt bra liten.Eftersom det var 15 barn som skulle komma och kalasa bestämde vi att det fick bli lite "picknick" style med fika på golvet istället för runt ett bord och trångt med stolar, så Liten gjorde mysigt med en massa kuddar på matsalsgolvet. 


 Förundras varje dag över att hon, vårt lilla rultiga mirakel, nu ska fylla åtta år och är så klok och förståndig, med ett otroligt stort varmt hjärta, fantastisk humor och lilla fröken ordning och reda som är väldigt noga över att alla ska ha det bra och att det ska vara rättvist. 

Älskade unge
 En tjej som funderar mycket över stort som smått. 

Hon har stora planer om framtiden och vad hon vill bli. Just nu har hon en dröm om att bygga sig ett kontroll bord….!? Så idag var hon och pappan iväg till en bilskrot för att kika på lite delar till det.
De passade då även på att hälsa på Wermlandstomten Inge i Halla som ju driver bilskroten. Liiite snopen blev hon att det var en tomtemedhjälpare där när de kom dit…


Det har numer blivit en klassiker att baka cup cakes till kalaset och använder mig alltid av samma recept -


Mina maränger som bara smälter i munnen. 
Så galet goda -Också galet goda Cake Pops.
Jisses…. Känns som att Rosacean bara ligger på lut och lurar…. Men ibland måste man bara få chansa..
Jag blandade en frp med vanliga Ballerina samt en förp med Ballerina pepparkaka, tillsammans med Philadelphia tills det fått en bra konsistens för att rulla dem till bollar.
De fick sedan vila en stund i kylen medan jag smälte vit choklad i vattenbad som jag doppade dem i. 
Formar, pinnar och strössel hittade jag i en Cervera butik i stan.
Inte jättebekväm längre med det där att man ska sjunga för henne, men vem är det…!?
Men alltid kul att blåsa ut ljusen på tårtan.
Tårtan i form av ett uppochnervänt Big Pack som de själva fick välja sedan om de ville ha i strut eller bägare med eller utan tillbehör.Sedan blev det bland annat lek i form av ett "omvänt" havet stormar.

Liten själv som planerat även det eftersom hon inte ville att ngn skulle känna sig dum över att behöva åka ut. Denna går istället ut på att så många som möjligt ska få plats på så få stolar som möjligt. Så när musiken pausades tog jag bort en stol men alla barn var kvar istället. Det slutade med att 13 barn fick plats på tre stolar vilket jag tyckte visade på riktigt bra samarbete och mod till att våga ta kroppskontakt vilket krävs i den här.


Sedan avlutades det med Party med disco och Godisbar där de själva fick göra sin egen godispåse.Så mysigt med den där känslan av en liten kiosk som fanns förr.


Behöver jag förtydliga att det var en MYCKET nöjd och oerhört tacksam tjej som var så glad över att de som kom, kom, för sina fina presenter och för att kalaset blev så lyckat som hon hade hoppats och längtat efter!?

Nu fortsätter vi ladda för julen här, men den lilla stora tjejen räknar först och främst ner till fredagen… SOM hon längtar till sin 8 årsdag….


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar