Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

torsdag 5 november 2015

Innan jul


Än så länge går det i pastell här hemma… Men snart, skalar vi av de där ljusrosa och mintgröna, för att ge plats åt det röda… Med råge…. Kartonger åker ev. ner från vinden redan i kväll om jag har tur. Vill ju börja kika i dom redan i morgon för att börja smacka upp på lördag… Det är ju ett par kartonger att gå igenom…. 

Något jag ligger "efter" med i år är julklappsinköpen… Har visserligen börjat så smått, men brukar nog ha betydligt bättre koll än i år. Tycker det känns svårt. Dessa leksakskataloger som skickas ut, och jag minns ju själv den där känslan när den kom hem i brevlådan. Man satt och kryssade för vad man ville ha. Men helt ärligt tycker jag det nu för tiden mest är en massa S K I T…. Liten sitter och kikar och säger vad hon önskar sig och än så länge kör hon på den linjen hon redan gillar och vill ha lite mer av, Barbie och Lego Friends…. 
Ska försöka köra på mer praktiska saker i år som verkligen kommer till användning och känns hållbart. För hur som  helst så är det ju roligt med paket, det kan jag inte låta bli att erkänna….så apropå paket….


På söndag har vi ju den dära "Fars dag" med och eftersom vi älskar att fira saker i den här familjen så passar vi väl på att fira mannen lite extra här hemma då. Det blir enbart praktiska ting, till honom. Han ska ju snart ut på en långresa så då hittade jag lite bra saker till det tror jag…Julen börjar ju numer tidigt i all form av handel tycker jag vilket känns positivt. Blir så mycket lättare att komma igång redan i November då. 

Passade på att köpa med lite pastelligt julpynt från IKEA när jag var där för några v sedan, eftersom den pastelliga julen ändå får plats på övervåningen här hos oss. Kul när man kan blanda lite då jag ju älskar den traditionella, lite mer gammeldagsa julen, men tycker även det är snyggt med de lite mer stilrena julstilarna med. SAMT den rejält kitchiga också, och eftersom jag ju har svårt att välja och bestämma mig så är det ju bra när man har flera rum att sprida ut julen på…

Gissar på att en hel del tid kommer tillbringas i pysselrummet snart med, för julpyssel ska vi hålla på med…Förra fredagen anlände vårt nya spabad, den här gången i RÄTT färg - vitt!
Nu har insidan varit svart och jag tycker det blev på tok för mörkt.

Tror att det kommer bli toppen. Ljusar upp lite där ute i mörkret tillsammans med ljusslingan i trädet ovanför. Ska bli ljuvligt att få kliva ner där på lördag, för imorgon är det dags för After Work med en go vän. Så mysigt att ses en stund, allra helst nu på hösten när man bara vill sitta inne och mysa och varför då inte på en AW!? Tycker det är lite extra, allra helst eftersom jag ju inte har några direkta kollegor. Visst, mannen och de andra "grabbarna", men de jobbar ju mest ute och den enda gången jag ser dem är på personalmöten. Så det är allt ett trevligt sätt att avsluta veckan på innan man tar helg med familjen. Tror denna helg kan bli rätt intensiv…. 

Julen ska fram, trädgårdsmöbler och dynor in, bror och man ska jobba, gärna fixa en trerättersmiddag på lördag, söndag fortsatt julfix och ev fika med grannfruar med barn….

Det blir nog bra allt det med till slut….

Mer om det nästa vecka….


Ha en fin helg nu alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar