Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

tisdag 7 juni 2016

Härligt med sommarfirande!

Vilka otroligt härliga sommardagar vi bjudits på.
Sol, värme, ljumma kvällar och nätter.

Vi har passat på att firat det som går att fira. Viktigt!
Älskar ju det.

I torsdags hade vi bröllopsdag. Vår fjärde.
Har väl dragit ner lite på det som gjorts tidigare år med att beställa samma bröllopstårta, samma blombukett som brudbuketten m.m. Det gäller att hitta de små sakerna som förgyller dagen ändå. Liten var ju med på vår stora dag och som hon älskade det, så det är så härligt att hon är med och firar även de små jubileumsdagarna.


 Började firandet lite på verandan.
Har en stor låda med bröllopsminnen som det är mysigt att kika på den här dagen. Verkligen minnas den där underbara dagen den 2 Juni 2012.

Bravokolorna är ett måste enligt Liten. Självklart.

Satte i år ihop en egen variant på brudbuketten, Lite lagomt vildvuxen med ljusrosa och vita rosor.
Partykitet som var kvar från festen med hårspray, nagelfilar, värktabletter, säkerhetsnålar, tuggumi osv i små burkar i en korg.


Korgen som Liten hade till sina rosenblad är nu fylld med de rullade program från kyrkan som blev över samt såpbubblor som vi hade istället för rispåsar.
Vimplar som satt med i festlokalen finns kvar.


Som jag gillade brudklänningen…. Eller gillar, fortfarande så mycket.
Hade jag valt en idag hade jag valt precis samma.


Jag lovade mig själv att varje bröllopsdag prova klänningen vilket i sig har blivit ett bra mål för att försöka hålla mig så pass så att jag kommer i den.


Lites klänning hade hon vuxit ur för två år sedan men hon tycker ju med att det är så roligt att få följa denna tradition så jag hittade en modell kortare, mindre i min klänning, typ, som hon gillar så. Så kul att kunna göra det ihop. Mannen är nöjd med att få vara fotograf de stunder det ska provas kläder, märkligt…!?

De passade i år igen!

Upptäckten av Bravokolorna….


…..väääldigt uppskattade…..

Fruktbröllop är tydligen det man firar när man varit gifta i fyra år så då fick det bli lite frukt dagen till ära. Bästa årstiden för det ju.


Vi firade med bubbel och Pommac i skuggan på verandan.
Så himla varm och härligt väder, men skönt att kunna njuta i skuggan med. Efter verandamys tog vi cyklarna bort till kyrkan och sen bussen in till stan för att äta middag på Pinchos med goda drinkar och god mat.


Liten tyckte dock att det var liiiite för starka rätter för att vara barnanpassade och jag kan nog hålla med. Men vi blev mätta och belåtna och det var väl det viktigaste. Underbart koncept med cirkustema och härlig inredning.Så himla härligt med cykelturer en ljummen försommarkväll.Så vackert. Vi satt ute tills solen gick ned och myggen smög sig på.


Har varit sugen på att sova ute sen vi bäddade i ordning Litens gamla utdragssäng som har stått hos grannen en tid.
Men när jag somnade till en sväng en kväll så kom myggorna direkt...


Firandet har sedan fortsatt.
Synd på det fina vädret att sitta i bil så mycket under helgen men det har varit värt det.


Vi fick hälsa på lilla Choklad som numer inte är så liten längre och kattungarnas pappa Rocky. Sedan var det dags för firande och fest igen!!
Min ena bror har ju precis fyllt 50 år. 5 0 å r….!? Overkligt ju! I fredags fyllde han, så i lördag bjöd han till fest.


Festen hölls i en bygdegård ute på landet utanför Kungsör.
De hade gjort det så fint, med jättegod mat och härlig stämning.

Fräscha fruktspett
Västerbottenpaj
Smågodis
Vädret gör ju alltid sitt och det var så mysigt då de dukat med möbler även utanför precis jämte hästhagarna.


Liten och jag njöt så klart till fullo av festligheterna och stämningen.


 Så himla kul att få festa ihop med ens bröder, familj och släkt då det ju inte händer alltför ofta.
De senaste gångerna har det varit på vårt bröllop och min 40 årsfest, så denna gång var det så skönt att "bara" få vara gäst, och kunna slappna av och njuta fullt ut.Liten var med länge med och åkte till slut hem med mamma och pappa vid 00.30 tiden.
Älskade lilla partypinglan.


Men vi andra körde på ett tag till…. 

Vad gör man inte för bror sin, då får man bjuda på ett litet partytrick….
 Klockan 4.30 satt jag och mannen i en taxibil hem, men det var det så värt. Underbart att få festa med sin födelsedagsbror fram på småtimmarna tills solen gick upp.

Tusen tack kära brolla för en fantastisk fest på alla sätt!


Vaknade konstigt nog ganska tidigt och kände mig riktigt pigg och mådde ordentligt bra. Tog mig en långpromenad i de gamla kvarteren i hemstaden innan det var dags att efter lunch dra sig hemåt igen.

Tröttheten kom längs vägen hem på slutet när jag körde bil och definitivt på kvällen när jag satte mig i soffan. Nu har förmodligen den begynnande förkylningen i mitten på förra veckan ihop med de senaste festligheterna gjort att jag i princip har tappat rösten helt nu och dragit på mig en rejäl förkylning. Men det kunde vara värre. Saknar löpningen dock. Men nu får den vila några dagar. Tror dock bestämt jag måste ut i det fina vädret nu för en liten skön promenad och lyssna på Bookbeat. Fortfarande sommarkänsla de lux. Det här är ju bara början. Och som jag älskar just det.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar