Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

onsdag 22 juni 2016

Snart så….


De börjar komma nu… De där känslorna. Det känns, att det ÄR sommar.
Både på hemma- och bortaplan. Snart ÄR det verkligen semester….

Jag bockar av sak för sak på min "att göra" -lista och ser hur det sakta men säkert rensas rent. 
Sillen är inlagd, marängbottnarna står i ugnen, har två lite större saker kvar att göra på kontoret, huset ska städas av, väskor ska packas, saker ska inhandlas…. Men sen, snart, då….


Tog en relativt sent inbokad tur ner till Fjällbacka i helgen med ett STORT lass packning.
Så otroligt skönt att ha landat redan när det sedan är dags att stranda där ordentligt.


Jag tog som vanligt mina morgonturer och har nu insett hur otroligt bra miljön är för både back- och trappträning vilket jag kommer satsa på i sommar. 

Bästa underbara skärgård


Älskar att strosa omkring i de här miljöerna och drömma mig bort om att en dag ha ett eget litet hus där, i paradiset. Drömma ska man, kostar ingenting.Liten längtar ner som en tok hon också nu.
Till allt vad det innebär med sommarlov på riktigt för henne. Med gemensam ledighet för hela familjen, lek med kompisar inpå sena kvällar, mysiga picknicks och utflykter och att väldigt mycket "bara vara" utan en massa måsten och saker inplanerade. Sova länge på morgonen, starta dagen med fil och kalaspuffar som hör semestern till, kolla på sommarlovsmorgon om det inte redan varit när hon vaknar.

Vara och leka med underbara vänner.
Hon och hennes norska väninna fann varandra för fem år sedan. De är lika gamla och så otroligt lika både till sätt och sinne.


För fem år sedan fann vi även de bästa av vänner i hennes föräldrar då vi matchar varandra så himla skönt allihop, så där när allt bara stämmer och man kan vara sig helt själva och ha fantastiskt skoj ihop. Ser SÅ fram emot att få hänga med dessa härliga norskar i sommar!


Vädret var blåsigt men ändå skönt så vi trotsade vindarna i lördagskväll och firade "internationella picknickdagen" på klipporna vid havet.


Det var så skönt att ha tagit denna helg på kusten för att landa. 
Både mentalt och praktiskt. För att fylla på med energi för den här veckan som varit/är mer eller mindre kaotiskt. Tusen saker som ska göras, avslutas osv innan man kan trycka på paus för några veckor.
Men sen så.


Veckan startade med regn.
Dottern började cirkusskola som hon går på fram tills imorgon då de ska bjuda på lite cirkus och visa vad de lärt sig under veckan. Jag själv har varit extra noga denna vecka att komma iväg och träna på morgnarna för att få den där kickstarten som behövs för att rensa hjärnan och väcka kroppen på bästa sätt.
Tar ju snart en rejäl paus från gymet vilket faktiskt ska bli rätt ok.

Så skönt när det är gjort!

 Idag var en väldigt viktig dag!
Premiär på jordgubbsplocket på Ängebäck. En jättemysig tradition vi haft de senaste åren sedan vi flyttade hit. Så mysigt att kunna cykla bort på några minuter och fylla munnarna med supersmaskiga solvarma jordgubbar.


Liten var så laddad och har längtat efter detta.Superviktigt att provsmaka alla sorter… 
Det blev två olika sorter av de vi gillade bäst, av de sötaste och rödaste.
Ikväll blir det jordgubbar och mjölk med grädde och socker… Ja men ja...Nöjd som den cyklade hon sedan hemåt för att sedan åka iväg på sin cirkusskola idag igen.Jag själv hade lite svårt att komma igång med var jag skulle börja här hemma, så det fick bli med en paus ute, för att bara njuta av sommarkänslan. Och av att semestern faktiskt ligger på lur. Som jag längtar. Ska bli så ofantligt skönt att få vara ledig.


Så himla härligt att se resultatet av allt slit som varit kring huset de senaste åren.
Det tar sig liksom, det närmar sig slutresultatet.

Pallkragarna som får sköta sig själva.

Sen att det då återstår att ta tag i trädgård med staket osv, DET är ju en helt annan sak….
Först, här, nu och snart semester….


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar