Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

söndag 3 juli 2016

Midsommarhelgen


Ja men jag vet, det var ju över en vecka sedan....
Midsommar. Har ju redan gått in i Juli här och jag har varit löjligt dålig på att uppdatera, men nu kan det bli ändring, med lite mer fri tid så känner jag en helt annan lust att föreviga dagarna igen.

Men jag lever fortfarande på de där fina dagarna vi fick i midsomras med, med de bästa av sällskap.
Finaste C med familj kom från Skåne och hälsade på och redan som jag misstänkte innan, tog samtalsämnena oss emellan aldrig slut. När man hittar en tjej från sin hemstad som man tidigare inte känt speciellt väl, men när ens vägar till slut korsats igen så känns det som det mest naturliga i världen att prata om allt från det ytligaste till det djupaste. 
Fina stunder denna helg från början till slut.Eftersom denna kvinna har så grymt god smak och får till det i det mesta så får man på egen risk gå in på deras webshop Lakewoodliving Hittar bara för mycket jag vill ha varje gång....
Men. Inte bara att ta emot en liten beställning från Skåne de hade med sig. 

Umgåtts. Ätit, och druckit gott, dansat runt stången, pratat och skrattat och så mycket bara varit, precis som det ska vara.


Märks på Liten att hon är på gränsen nu för att verklgien vilja dansa runt stången, men samtidigt tycka att det är liiite fånigt, vilket det väl kanske är, eg, eller...!?


Men vi gjorde det iaf, för att det ju hör midsommar till...


Sommarvänner. När norskarna också kom i år och kunde fira midsommar. Extra mysigt att få dansa runt stången med en fin vän.


Vi tog verkligen midsommarafton som den kom. Stressade inte med något utan tog det så lugnt det bara gick. Vädret var verkligen med oss trots att det visats på prognoserna innan att det såg rätt så regnsäkert ut. Det var varmt i luften och solen tittade fram lite då och då. 


Vi tog den klassiska sill lunchen med kompletterande korv och köttbullar till barnen.


I år fanns det verkligen inga som helst midsommarblommor kvar att plocka då allt var utblommat så det blev till att inhandla för både pynt och kransar.

Denna sommar ska det frossas i god mat, vi är redan på god väg....

Medan vi vuxna kunde sitta och mysa på verandan på em/kväll lekte barnen på bergen och utforskade campingen.


Midsommardagen. Startade som nästan varje morgon nu med med en god proteinshake.
Innan det var dags för det som numer blivit lite av en tradition. 

Cokosmjölk, frysta bär och vaniljpulver.

En tur till Smögen. Vädret var ljuvligt.
Men det känns tyvärr lite som att Smögen håller på och förfaller. Slitet. Men man kanske inte ska döma ut det just på midsommardagen då det mesta i Smögen är slitet. Tror kanske vi får avverka just den traditionen och ge det en chans någon av sommarens andra dagar. Ett måste är ju ett besök i Edblad butiken.Även norskarna mötte upp i Smögen och barnen hängde lite vid bryggorna, innan vi åkte hemåt igen.En vecka har gått sedan dess och det känns lite som att det var betydligt lägre sedan.

Veckan, vår första semestervecka har fyllts med än det ena än det andra. Vädret har väl inte direkt varit med oss och just nu känns en varm solig sommar väldigt långt bort. Men vi har kopplat av, varvat ned och tagit dagarna väldigt mycket som det kommit utan alltför mycket låsta planer och hur skönt är inte det. Men nu vill jag nog ha lite mer högtryck....Inga kommentarer:

Skicka en kommentar