Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

tisdag 5 juli 2016

Smultronstället


Vi är ju här nu, och mestadels bara ÄR för tillfället. Låter vädret styra dagarna och tar det mesta som det kommer. Det som verkligen ÄR ledighet och semester.


Visst kan jag störa mig lite på mig själv att jag är en sån vädermänniska. Att jag till slut blir väldigt påverkad av vädret, för visst uppskattar jag betydligt mer att kunna ta båten och åka ut på havet en hel dag än att sitta inne i vagn eller förtält, eller att åka på shoppingturer på grund av att vädret är dåligt. Visst är det så.


Men vädret som varit vår första semestervecka får man väl ändå se som helt ok.
Vi har def varvat ner, vänt på dygnet, äter och dricker gott som att det vore lördag 7 dagar i veckan. Det är väl lite det som hör livet till. De njutningsfyllda stunderna.

Att leva campingliv 7 veckor i sträck har väl både sina för- och nackdelar, men jag gillar det. Tycker det funkar alldeles utmärkt. Självklart hade det varit önskvärt med lite bättre och högre standard på campingen, men det känns tydligt att de inte vågar satsa en massa pengar på renovering och fix när framtiden är så oviss.

Sen att leva så nära inpå varandra ganska liten yta under samma tak kan ju också te sig lite olika. Inklusive tre katter med..... Jag går och plockar för jag vill ha ordning och reda. Och det finns ju inte hur mycket förvaringsutrymmen som helst på en sån här liten plats, men det går. Känner mig dock vääääldigt tjatig ibland på två som kan vara väldigt mycket "gör det sen..." oberoende vem och oavsett humör för dagen smittar det av sig snabbt.
Tror dessutom vi har en begynnande 9 års trotskänning här vilket kanske bara är en förpubertet och en litet hint om vad som komma skall... Hilfe....


Gillar vår vagn. Blir lite som att bo i koja under en tid.
Hur mycket jag sen uppskattar allt rinnande vatten från egen kran när jag väl kommit hem är är en sak. Det kunde vara värre. Man får "stänga av" alla bekvämligheter som egen dusch, toalett, ett komplett kök med allt vad det innebär osv under tiden man är här för fördelar som med gångavstånd till hav, båt och pittoresk by mm. Älskar det. Älskar verkligen detta lilla stora paradis och vårt smultronställe på jorden.

Alla växter har fått flytta hit nu för sommaren så det känns verkligen som hemma. 
Ska det vara så ska det.


De tidigare årets strandfynd kommer väl snart att trängas med en massa nya från denna sommar.
Hoppas att denna sommar kommer bjuda på både nya fina fynd av dottern och fina minnen, härliga sköna minnen.

Vårt lilla smultronställe är dessutom fyllt av smultron.
Har vuxit och spridit sig massor de senaste åren.

Detta med att bo i ett hav av grannar väldigt nära inpå är ju verkligen en kontrast för hur vi bor och lever de resterande av årets månader där ute på landet. Skönt är ändå att vi har vår egen lila oas i den lilla terassen bakom vår husvagn där man kan få lite mer privacy vid behov.

Tack och lov har vi toppen grannar i husvagnen bredvid.
Den andra grannen är en servicebyggnad vilket innebär en hel del rörelse på folk men inget som stör. Bara fördel tycker jag att ha när till dusch och tvått.Åh som jag längtar och hoppas på många sköna stunder denna sommar. 
Skärgårdshäng, grillkvällar, ljumma kvällar nere på klipporna vid havet, skönt häng med härliga människor, bra träningstillfällen, ännu mer god mat och dryck. Många stunder av livets njutning.


Kvar på terassen hänger ett fint minne av en fin vän efter den fina midsommarhelgen...


Mannen har varit hem på ngt dygn.
Men innan det hann vi hänga med bekant från förr med flickvän som var är ute på lite camping turné
 längs kusten. Jättetrevliga kvällar. Har till och med hunnit med ett litet besök i utelivet men det är tydligt att högsommaren inte är här riktigt än.

Idag väntas besök av brorsson med flickvän som kommer hit några dagar. 
Ska bli så mysigt att få umgås lite med dem med.
Liten ser man knappt röken av på dagarna när hon är med sina kompisar.
Hon har redan hunnit vända på dygnet så för henne är det ju också lördag hela veckan numer.

Sitter just nu ute i solen med en del blåst och jag tror det kan bli en bra dag idag med.
För trots bristen på den där riktiga värmen och sk högtryck så är det här rejält bra och jag njuter som en tok av att bara vara här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar