Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

söndag 10 juli 2016

Dagar som går Jag gottar mig. I en massa sommar- och västkust gott, för de har jag lovat mig denna sommar. Att verkligen ta vara på allt gott som västkusten bjuder på och njuta fullt ut av det. Frossa i fisk och skaldjur, handla mer från det lokala bageriet och fruktståndet nere vid torget
För helt plötsligt sitter man där, semestern är förbi och risken finns med att man funderar på att men åh, varför tog jag inte vara på semestern och Fjällbacka lite bättre och mer!? Närheten till allt det goda som ändå finns här. Nej, nu baskemejen tänker jag njuta, fullt ut, all in!

Mysiga Kustcharken med galet massa gott

Vi har varit in till byn några kvällar och ätit en massa gott.
Tapas, så vi blev så mätta att vi knappt tog oss hemåt på cyklarna...


Beställde så klart in några rätter för mycket, men hur gott är det inte och hur mysigt är det inte att bara sitta och plocka en massa goda små rätter!? Bland det bästa, ju.

GOS
Så fina vänner här

Och det där vädret då, som man ju faktiskt är mer eller mindre beroende av för att sommar och semester ska bli till belåtenhet, har faktiskt varit väldigt ok de senaste dagarna...

När det blir bad då är det en bra sommar. Mer av det vill vi ju ha...Det är ingen värmebölja, nej, men det duger gott och väl för att få fina dagar med allt vad det innebär.


De dagar det blåser för mycket för att åka ut med båten är det lika mysigt att hänga här vid vagnen.


Så himla skönt att få kunna njuta av frukost utan stress och hets mot en massa tider som ska passas.


Har haft besök av brors son med flickvän och vän. Så himla kul för både en faster att få hänga lite med dem, nu igen, och främst för en liten tjej att få träffa kusin med så go tjej och bara mysa.


Blev en helkväll hos oss och sedan en kväll med middag ute. Tack goa ni för att ni kom och förgyllde våra kvällar!Jag har hunnit med några löpturer med. Älskade morgonmilen som är tung här, med betydligt fler backar än vad jag är van vid hemma, men så skön att starta dagen med. Jag bryr mig inte så mycket om resultatet. Jag bara gör det istället. I det tempot som känns bra för dagen. Belöningen som väntar de gånger vädret känns ok, när man är tillbaka, att få ta det där sköna svalkande doppet efter en varm tung mil, så himla härligt och välbehövligt.


På ötur med go fin vän, något av det bästa hon vet den där lilla stora tjejen.
Äntligen har vi fått komma ut på havet med. Det har blåst rejält här vilket har gjort att vi hållit oss kvar på land, men nu äntligen.

Massäck när det smakar som allra bäst

Så himla skönt. Att få strosa runt ute på en relativt öde ö. Känna solen som värmer. 
Lägga sig ner på en filt och slumra till en stund, till ljudet av vågorna som slår mot stranden. Ja men jag vet, visst låter det bara för bra, men ibland får livet vara lite så med. Gäller bara att ta in och kunna njuta av det, såna stunder jag kan leva långt in på hösten för att värma mig med. Älskart.Härom kvällen slängde vi ihop lite egna smårätter.
Så gott ju när man har svårt att bestämma sig riktigt för vad vi ska äta. Perfekt att laga till lite olika smårätter för att kunna tillfredsställa samtligas smaklökar.


Ni förstår väl säkert av detta lite enformiga men ändå lite spretiga inlägg, att det vi pysslar med är att äta väldigt gott och ta dagar och kvällar väldigt mycket som de kommer, fortsatt så alltså sedan sist.


Liten verkligen ääääälskar att hänga med sina sommarkompisar.
Hon har blivit så stor, nu igen.


Igår åkte den bästa lilla norska vänninan med oss ut på ö och de hade så kul.
Badade i nästan en timma och lekte ngn rolig lek i vattnet och bara skrek neeeeeej när vi sa att vi skulle börja åka hemåt framåt eftermiddagen.


Mannen lyssnade på pod, jag läste bok och njöt av "bara vara", gillar ju det, så här i semestertider.

Blivit lite av en sommarbok den där, hör liksom till nu när Läckberg inte kommit med ngn ny på ett tag.


En fin fin lördag som dock tog slut snabbare än vad jag väntat mig, men havet tar på krafterna.

Jag var helt slut framåt kvällen och trots att det var ett band som spelade och underhöll på dansbanan orkade jag bara inte. Kröp ner i sängen och la mig tidigt och läste istället och kom på mig själv att tänka lite varnande tankar som att jag tyckte att det spelades lite för högt när jag ville sova.... Hjälp... Tant.... Det barkar....


Men jag somnade gott till slut och  vaknade i morse av att Ninni nafsade mig i tårna... 
Då var det lika bra att ta tag i dagen.
Idag har vädret varit sämre här. Så det blev en sån där dag när det känns om att solen strålar över resterande Sverige när man scrollar sig igenom Instagram... 
Men men, så är det. Vi får väl göra det vi kan för att hålla humöret uppe. Men hoppas hoppas på bättre väder snart igen så det blir mer tid utomhus. Man går lite lätt crazy av att vara inomhus på liten yta med en, visst, liten familj, men med tre katter också...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar