Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

lördag 16 juli 2016

Halvtid!?


Så märkbart. Att hon växer och mognar. Så det knakar och knastrar. När jag ser och hör hur hon leker med grannens små barnbarn här på campingen. Hur gick det till, att hon blev den där stora tjejen som busar med småkillarna, det var ju hon som var så där liten alldeles nyss....!?

Kläderna växer hon ur. Vissa utan att hon knappt hunnit använda dem. Så där som när hon var riktigt liten liksom. Hann använda ett litet plagg en gång, innan det var dags att gå upp en storlek.

Det märks att det är SÅ viktigt med kompisar. Så mycket viktigare än att hänga med föräldrarna nu. Så så får det väl vara. Hon behöver det. Vi finns här när hon behöver oss, och det så klart titt som tätt.
Det bildas nya konstellationer med vänner här, då nya kompisar kommer och går, men de viktigaste och tryggaste består. Men som hon lär sig och växer av det med, även om de alla dagar inte känns så lätt. När de inte regnar bor de i princip uppe vid dansbanan i år. Skapar nya danser och shower som de sedan uppträder med. Det krävs nog def en hel del samarbete för att få ihop koreografi och synka och som de faktiskt gör det. Trots det ganska breda ålders spannet mellan 12 - 4 år. Grymt!

Har ju inte alls varit speciellt intressant med varken telefon eller ipad förut, fram tills nu.
Jag är ju eg ganska emot det, men jag tänker inte heller vara den som bromsar, eftersom det som var aktuellt när en annan växte upp inte öht går att jämföra på samma sätt med idag. 
Jag vill gärna ha koll på vad hon tittar på så vissa saker tittar vi på ihop. Mysigt ändå.
Vi sa härom dagen, eg bara för att sätta ngn slags liten begränsning till det, och för att jag har förstått att det är lite så vissa väljer att göra, sätta en begränsad tid, så vi sa att hon får en timmas ipad tid om dagen, inga konstigheter. Det som kändes mer konstigt var när hon senare på kvällen samma dag, satt med paddan och jag helt plötsligt hör ett alarm som ringer och jag snopet frågar vad det var!?
- Jo jag satte timer på 20 minuter så jag kan spara mina 40 minuter till sen....

Inget vi hade uppmuntrat henne till att göra, men ordning och reda, är ju lite av hennes melodi, så visst. Det funkar.Liten har def vänt på dygnet och är vissa kvällar vaken längst av oss.
Känns som att vi släppt på det mesta vad gäller rutiner även fast vi annars brukar hålla just dem ganska fasta. Men det är skönt med, att bara låta allt sånt som har med den annars väldigt inrutade vardagen, just nu bara vara. Äta när vi är hungriga istället för på mer fasta tider. Även fast det då ibland blir frukost vid 11-12 osv. Så får det vara nu.

Det är så klart påtaglig när vi nu bor så tight tillsammans på väldigt liten yta att man ser varandras mindre charmiga sidor. Men vi försöker så gott det går hålla humöret uppe och jag hävdar att även fast jag känner mig supertrist och tjatig ibland då jag tjatar om saker, ofta samma saker, som att hjälpa till med det ena än det andra så hoppas jag att det en dag lönar sig. Vi kommer på oss själva med att titt som tätt göra saker för att det ska gå snabbt och smidigt utan tjafs, men hej curling, nu får det räcka. Vill hitta en bra balans på det där med var gränsen går av att vara hjälpsam och för hjälpsam.Just det... Så var det ju det där med vädret igen...

Kommer inte ifrån att det har en ganska stor inverkan på sommar, ledighet och semester.
Det blir SÅÅÅÅ mycket lättare och härligare när solen skiner, främst när man är här.

Det blir inte samma sak när man dag ut och dag in får ägna störst tid inomhus på liten yta, alternativt åka på små utflykter, shopping osv som helst ska ske inomhus då pga just vädret, men man kan inte shoppa VARJE dag det regnar, hur mycket man än skulle vilja det.

När man VET hur otroligt mycket mer härligare det är här på underbara västkusten när solen skiner och man kan vara ute på ett helt annat sätt. allt blir enklare och lite härligare, så är det bara...

Vi har haft tre veckors semester nu. Tre gånger på de veckorna har vi varit ut med båten. Tre, bättre än ingen, absolut, men som med allt annat av det goda får man ju oftast bara mersmak och vill ha lite till av just det. Mannen har en veckas semester kvar nu. En, av fyra... Hur fort går inte tiden...? Tror att jag själv pausade någonstans i början av Juli, för flera gånger kommer jag på mig själv med att tänka, när jag ser datum som ligger runt just nu, mitten på juli, halvtid på sommaren, på bäst före datum på keso förpackningen, datum när folk meddelar att de ska komma hit osv att jag tänker att oj, det är ju inte än på ett tag, men usch jo, det är ju just precis det som det är....


Men de dagar vi får, de vi kommer ut på havet, DE stunderna njuter jag av nåt så kopiöst.
Så nej, det går inte att komma ifrån att trots att man är ledig och kan njuta av bara det, så njuter jag så många gånger mer av de dagar solen skiner, ALLT blir så betydligt mycket lättare och härligare då. Att sol och värme har en enorm inverkan på vårt välmående går inte att bortse ifrån.
Allt smakar bättre då.


Men visst smakar mycket gott ändå, oavsett väder på sommaren.
Fördriver dagarna med dåligt väder med att bläddra i tidningar och hittar nya recept som jag sen väljer det gottaste av och kombinerar ihop.

Blir typ dagens höjdpunkt, att få laga mat och sen äta.
Och att ta vara på kustens bästa råvaror, det tänker jag fortsätta göra oavsett vädret de kvarvarande fyra semester veckorna här. 


Älskar att köpa det som går att köpa, tillaga och äta så färskt som möjligt.
En fröjd för både öga och gom.


Och visst finns det både små och stora ljusglimtar kvar att se fram emot här, oavsett väder och vind...

Norskarna är här nu. Våra goa underbara norska vänner. 
Bror med svägerska kommer ner några dagar och bor i den andra vagnen.
Mamma och pappa kommer ner efter dem och det ska bli så skönt att ha även dem ett stenkast ifrån oss för ett tag.

Och den här sommaren visade sig bjuda på en mycket oväntad bonus.
För några år sedan,  en sisådär ca 5 år sedan träffade jag en tjej som hyrde en stuga här uppe på berget, med sin familj och några vänner. Vi klickade så bra och då båda våra män var upptagna med jobb så hängde jag lite med dem. Vi bytte sen telnummer men som alla vet är det inte alltid så att det blir ngn fortsättning. Tyvärr. Inte då iaf. Men för ngn vecka sedan när jag kollade Instagram, hittade jag en bild på en tjej jag tyckte mig känna igen, men det tog ett tag innan jag kunde placera henne. Jag skickade en förfrågan på messanger och jo men ja, det var hon! Och härom dagen sågs vi med kidsen och förstå att hon numer bor HÄR, med sin familj, året runt. Så himla mysigt och att efter dessa år åter igen få träffas och ni vet så där när det ändå känns som att det inte är några som helst konstigheter med att åren gått och det fortsatt klickar. Men hej, ja vilken bonus!

Nu väntas en sen lunch till dottern som varit med en kompis. Mannen spenderar denna regniga dag med att hänga på golfbanan, hans nya grej, rejält med. Och jag, ja vad gör jag!? Sitter ju här med en kopp urdrucket te. Haft lite tid i tvättstugan... Blir att åka in till byn för ngt litet inköp till kvällens middag. Men sen, sen tänker jag fortsätta hoppas på ännu mer sol....

Är visst spelning på dansbanan ikväll med. Får vi se om jag orkar pallra mig upp dit denna kväll istället för gå och lägga mig tidigt med öronproppar som förra lördagen. Om jag sover middag så kanske... Ja men jag vet, hej Tant...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar