Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

fredag 23 september 2016

Helg ute och inneHur fort går inte veckorna...!?
Gör inget, tror jag, gillar ju både veckor och helger numer, men känslan när fredagen kommer är ändå ngt visst. Att få fylla hemmet med färska blommor och fylla kylen och skafferi med en massa härligt, det är ju ändå något extra.När hemmet står nystädat.

Katterna myser omkring.

När man börjar se mailkorgen som sakta men säkert tömts under veckan. 
Det betyder snart ledig tid, vilket aldrig är ovälkommet. Ju.

Den lilla donnan Ninni Nougat.
Ska alltid vara med där vi är. Nyfiken. Inte jättegosig, lite rädd om pälsen ju. Gossar och myser på hennes egna villkor. En fantastiskt charmig liten pingla som går på sina tassar som om de vore högklackat.


Vet att vara vacker. Donnan.Åh vad jag ändå gillar att hösten är på ingång.
Har för första gången idag satt på värmefläkten på kontoret. Men är jag seg och vägrar dra på mig strumpor eller långbyxor, än, så funkar ju det med. Vill dra ut på det, ett litet tag till.


 Men ännu kan jag plocka in lite blommor från trädgården, tillsammans med hallonkvistar och inhandlade rosor. Blir inte mätt på pasteller här hemma. 

Verandan står redo och väntar på trevligt helghängÄven utsidans växter har bytts ut nu. Mot lite mer kyltåliga varianter.
Börjar längta lite mot Halloween. Liten har en önskan om en stor fest även i år, men vi får se hur jag ligger till då med ork och lust. Var ju jättekul förra året men det krävs ju ändå en del engagemang från en annan för att få ihop det bra. Kul om det blir av.Så himla härligt att fortfarande, i slutet på september, kunna njuta utomhus.
Känns så himla bra med verandan och utbyggnationen som ännu inte är helt klart, men på god väg.Skönt med några olika smultronställen att hänga runt på beroende på väder och vind.
För tillfället pysslar mannen med sitt "lilla" gräsmatteprojekt.
Med det som med allt annat blir det nog bra när det blir klart….

Mamma Mira som numer njuter till fullo av "utelivet" på dagarna. Hon håller sig runt huset, än så länge, vilket är tack och lov. Hon fångar näbbmöss och sorkar som aldrig förr och har även hon sina små favoritplatser på verandan som hon ligger och myser på. Som hon njuter när hon får lite "egentid" ifrån kidsen.


I helgen väntar både praktiska göromål men även en hel del gott för gommen.
Idag bär det av till Ikea för inhandling till ett lite mer "ordning och reda" projekt av Litens Lego- och Barbie saker. Hon tycker ju fortfarande det är väldigt kul med detta men just nu är det saker högt och lågt och hon önskar att allt fick lite mer plats, så vi får se vad vi kan hitta på.


Imorgon blir det säkert brunch och sedan ska vi gå på matmässan Smaka på Värmland i Mariebergsskogen, vilket vi gjort förut och det är så trevligt. 
Perfekt att handla med sig lite godsaker till kvällen med.

Kola Nisse. Jösses vår Nisse. Vår egen lilla Tjuren Ferdinand som ska lukta och gärna tugga på blommor. Fast han har ju aptit på det mesta som är ätbart. Eftersom han inte fick i sig så mycket som bebis tar han igen allt nu. Han är baskemejjen den gossigaste jag vet. Så galet go och söt och hans personlighet är bara så härlig. Ett litet flufftroll som går omkring här och sprider kärlek helt enkelt. Hans tassar liknar mer stora mjuka tofflor och man jämför med Ninnnis högklackade. Nisse ligger Liten så otroligt varmt om hjärtat. Han pussar och gossar med henne och hon får göra i princip vad som helst med honom, så galet oförskämt snäll katt. 


Nu väntar snart stan för denna fredag.
Blir fredagsfika med go vän, lite shopping och lite fix innan jag ska möta upp man och dotter i em på Ikea. Men SEN blir det ledigt och helg på riktigt.

Ha en fin helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar