Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

fredag 9 september 2016

Helg i underbara huvudstaden


Som hon har pratat och längtat efter detta. I ett år, typ… Sedan vi var där sist och hon verkligen kom att älska Gröna Lund och allt där omkring. Och vem gör inte det!?

Vi hämtade lite tidigare från skolan på fredagen och drog mot huvudstaden då vi ändå skulle dit i ett jobbärende.
Det är ngt visst med att åka dit. jag fullkomligt älskar Stockholm.
Så galet vackert. Kan aldrig se mig mätt på det. 

Denna gång passade vi på att även vara lite kulturella och besökte Nordiska muséet
Har alltid varit fascinerad av den vackra byggnaden så det var kul att nu få ta del av innehållet med.


Tokladdad


Vi tog som sig bör en guidad tur, denna gång av Gustav Vasa själv, som guidade oss genom byggnaden via hörlurar.

Kulturell turist, ja visst.


Var mysigt att ta oss den turen när vi kommit fram. Alldeles lagomt, istället för att ev stressa runt i massa affärer. Nej, det spar vi nog tills hon blir lite äldre...


Vi var kvar en stund på hotellet och bara tog det lugnt ute på terassen.Sedan blev det go mat på Griffins och en del goda drinkar på det. 
Som vanligt nästan pinsamt mätt när vi drog tillbaka till hotellet.Liten bad om ursäkt efter ett tag och sa att hon nu var så mätt och trött och bara ville att det skulle bli lördag så hon bäddade ner sig i soffan och slumrade till.

Så då blev det en drink till med mannen helt enkelt.Vädret var lite sämre på lördgsmorgonen men jag tog min vanliga tur som alltid när jag är där och sprang milen runt Djurgården. Blir liksom aldrig tungt när man springer i den omgivningen och miljön.


Sedan då, så var det äntligen dags för att hänga på låset…
aGalet nöjd när de äntligen öppnade tivolit kl.11.00. Och där blev vi kvar i 10 timmar...Precis som förra året åkte hon denna slänggunga, om och om igen då det ju i princip aldrig är någon kö där. I det stora hela så var det alldeles lagom mycket folk så vi stod i kö max 15 minuter på någon attraktion.

Mennen tog sig med ett åk.

Självklart ska det vara spunnet socker. Även om jag nog åt upp hälften...


Jag har ju alltid haft en enorm respekt för höjder och varit, ja, galet höjdrädd helt enkelt. Vet inte om det kan ha en del att göra med en viss påverkan från när jag var Liten och mamma la sig ner i botten på  Pariserhjulet på Liseberg när vi var där med familjen och jag var väl en si så där 5-8 år…? Hon skrek och åmade sig och jag fick väl också för mig att nej, det där var nog inget man skulle pyssla med. 

Men nu råkar jag ha en liten tjej själv. Faktiskt har jag känt att just det här med höjder, den fobin, får jag faktiskt låta vara då det varit extremt ångestfyllt och jag bara inte har klarat av, fixat, att våga åka något med höjd innan. Men. Hon kan allt peppa den där lilla damen… För innan dagen var slut hade hon fått upp mig i den högsta berg-och dalbanan på stället. Det var dessutom förbannat skoj, så vi åkte den fem gånger på raken, inom loppet av säkert 20 minuter då det inte var någon som helst kö då heller. Så mäktigt och ja jädrarns så stolt jag var över mig själv. Kul ju!!

Besök i skrattkammaren med.Gillar verkligen Gröna Lund
Det känns som ett gammalt hederligt tivoli, fräscht och städat med.
Säger väl som dottern att ja, detta har verkligen blivit till en tradition nu.


Den galet höga Eclips väntar jag nog med…. Ett tag till, kan ju inte övervinna allt på en och samma dag… 

Fick bli en tur i Kärlekstunneln med mannen istället… Ser väl rart ut!?

Tog mig en skön tur även på söndagen men bytte denna gången håll och man får liksom aldrig nog.
Hittar hela tiden nya platser som blir till favoriter i vår vackra huvudstad.


Det blev en lång god frukost ute på Hasselbackens veranda.
Så smaskigt att sitta länge och njuta av alla godsaker i en hotellfrukost.


Dags för utcheckning

Men vi hade ändå liksom inte fått nog av Stockholm, oh nej.Vi tog Djurgårdsfärjan i det vackra vädret, över till Gamla Stan för att strosa runt lite där, köpa en glass och kolla in favoritbutiken med alla Bukowskinallar.När vi skulle ta färjan tillbaka så var det hysteriskt lång kö eftersom det var ett stort evenemang på Skansen, så det blev helt enkelt så att vi tog oss en promenad längs vattnet tillbaka.


Inte mig emot, alls, om det inte hade varit för skavsåren jag fick av att gå på kullersten i kilklack.
En liten hade lyxen att få sitta på pappans rygg och axlar vissa sträckor. 

Men det blev en fin tur, Ett bra avslut på en riktigt fin helg.Självklart blev det ett stopp i en annan del av hemstaden på vägen hem med. 
Varje tillfälle som ges för att få krama om sina käraste gäller att tas vara på. 

Så mysigt att få sitta ner en stund hemma hos älskade mamma och pappa.


Så var det ju alltså helg igen!?

Har varit lite av en hysterisk vecka, i alla fall slutet på den. En massa strul, och krångel, men då desto skönare med fredag. Älskar den här goa känslan av att snart kunna vara lite ledig.
Ska åka och inhandla lite blommor för uteplantering. Sen plocka solrosor på ett ställe strax bortanför oss. Nästgårds som det så fint heter.

Och september levererar ju riktigt fint väder så här långt. Ingen sol i Karlstad just nu, men varmt och behagligt. Vilket passar mig eftersom jag verkligen vill dra ut på tiden innan det är dags att dra på sig långbyxor och strumpor. 

Mannen kommer jobba på Bomässan hela helgen så vi ska dit en sväng idag efter jag hämtat Liten.
Hon ska tydligen vara med där och jobba imorgon vilket hon ser så fram emot.
Jag har tänkt jobba lite hemma med med justeringsmålning, fix med blommor osv och förmodligen en hel del "bara vara" tid med.

Men först lite av det bästa, utebad, bubbel, en massa god mat och trevligt häng. 
Gärna ute på verandan under en stjärnklar himmel för det är ju bara så mäktigt med ljumma, lugna,  mörka höstkvällar med en helt stjärnspäckad himmel som tak.

Det hoppas jag på.

Hoppas också att du som läser för en skön och bra helg på alla sätt. Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar