Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

fredag 31 januari 2020

Januari 2020 - Brist på snö men en vit månad ändåJa men det blev ju en riktigt bra start på det här året, det här deceniet. 
Visst, har månaden i sig varit extremt grå, mörk & allmänt "trist" men jag har mått oförskämt bra... 

Vet inte exakt vad det beror på, men med all säkerhet kan min lilla "nystart" ha gjort att jag mår som jag gör. En klassiker, så klart, nära patetiskt, att "ta tag i sig själv" i och med nytt år osv, men jag behövde det, verkligen. Så, jag har helt avstått från alkohol i all dess form denna månad. Så pass att jag nu funderar på varför jag öht ska börja dricka det igen, men hurusom så är det ju väldigt gott, och "mysigt" med kanske främst det där "fredagsglaset" som jag nog är ett utav de glas som nog alltid smakar bäst. Men man behöver ju inte gå all in som det kändes som jag gjorde under "helgerna" med bubbel var och varannan dag, glögg jämt och ständigt, typ, som ju iofs hör december mer eller mindre till, men ändå, med måtta. 
Har dock inte "utsatt" mig för några speciellt sociala tillställningar eller sammanhang i januari, som många gånger kan vara "lika med" alkohol.  Men vi får se, hur jag känner framöver. Tar det som det kommer men funderar redan nu på "en vit Mars..." igen =0)Har dessutom haft några andra "löften" för mig. 

Ett till här, att hålla mig ifrån socker, så gott det går och det har inte heller varit något som helst problem öht denna månad. Har inte känt någon längtan alls efter det, men det hänger säkert ihop med alkoholen tänker jag, då det nog kanske är just i samband med intag av det jag annars brukar bli som mest sugen på sötsaker & snacks. Mår ju eg SKIIIIT av att äta socker, har nog alltid gjort, men det är väl samma där som med mycket annat som inte är tip top för kroppen, att det är svårt att slita sig ifrån det om man väl blivit beroende. Men numer finns det ju så otroligt många andra, betydligt bättre & nyttigare alternativ så man tycker ju att det eg inte borde vara så svårt... Men det vet vi väl hur det kan vara...!?
  

Jag har fått "dille" på apelsiner. De är ju så sjukt goda just nu. Söta, saftiga,  samt relativt lättskalade.
I morse, när Grynet hade sovmorgon gjorde jag fruktsallad till oss båda och vi konstaterade hur otroligt gott just det är & vad märkligt det är att man inte gör det oftare. Men även det, kan det ju nu bli förändring på.

Så himla skönt för övrigt, med en sån mjukstart på fredagar. När vi kan ge frukosten lite extra tid, både att fixa men sedan att kunna sitta i soffan en längre stund, prata om allt och inget och bara mysa. Lyx start!

Så lite helg på det med

Så, sammanfattningsvis så kan jag beskriva det som att jag mår väldigt gott i det stora hela just nu. Känner mig väldigt pigg, glad, skärpt, lugn, harmonisk ja men "you name it" -  JÄTTEBRA alltså och jag vet ju hur snabbt det kan svänga, så därför passar jag på och njuter lite extra av just det, just nu!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar