Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

söndag 12 juli 2015

Campingliv....


Det ska va husvagn.... Ja, men visst, visst hade drömmen varit ett hus eller en sjöbod vid havet, vid västkusten och ingen annan stans än just här i Fjällbacka, för det är verkligen vårt lilla paradis... Men, för att komma dit behöver vi nog spara några år innan vi kan förverkliga den drömmen, men drömmar ska man ju ha... 


Och vi har det ju bra ändå, vi älskar det här lilla livet vi lever här på sommaren. Så enkelt och okomplicerat, med grannar rakt inpå knuten, tack och lov har vi fantastiskt goda grannar här, här med ska jag väl tillägga. Campinglivet har sina för och nackdelar helt klart, precis som allt annat. Tror jag skrivit tidigare under sommaren att min mamma i år firat 60 år på denna camping och jag själv 40 år. Kan inte tänka mig ngt annat ställe att vara på under sommaren.
Det är en fröjd att se dottern uppleva mina barndomssomrar här. Vi har knappt sett till henne i år. De är ett gäng tjejer från 7-13 som håller ihop och leker så otroligt bra, så goa allihop. 
Även fast det regnar så håller de till utomhus och hittar på saker. Drömmen...


Mira då.... Kattlivet på campingen verkar också helt ok för oj vad hon myser... Stora fönster att sitta och kika ut i. Små hyllor och hörn att krypa upp i. Vi låter hon få vara ute i sele så hon kan käka lite gräs och lägga sig på någon skön plats. Hon sover tyst och lugnt som en stock på nätterna och om vi är ute en heldag på havet så verkar hon allt annat än ha lidit under dagen.


Var lite skeptisk till en början med hur det skulle gå, men nu äter hon ju p-piller så då går det bra.
Ska ge henne det sista när Juli är över så får vi hoppas hoppas hon kommer in i löp så hon får dejta fina Rocky, kan bli en spännande höst då...Men nu är vi här, verkligen här och nu, oavsett vilket väder kusten nu bjuder på så njuter vi verkligen fullt ut... Försöker att inte jämföra med förra sommaren, utan nu är det som det är... Vi fyller dagarna med i princip ingenting, vi tar dem som de kommer och bara njuter av just det, semester liksom, som den ska vara ....... Välkommen in på en liten tur i campinglivet....

Känns så otroligt långt bort, den där härliga midsommarhelgen vi fick här...

Inte ligga på latsidan heller, även fast det är semester.
Toppen att man kan ha ett litet eget hemmagym med sig, bara man använder det så!


Förtält, en härlig plats att hänga på, inne men ändå ute...!?

Strandfynd, slitna fina glasbitar som sköljts med havets vågor mot en strand.

Bästa kusten. Tidningen West tipsar om det bästa längs Västkusten.

Oavsett väder och vind så blir det här vårar "hemma" under sommaren så man vill ju anpassa det efter alla väder.  Ljus och ljusslingor funkar ju alltid.Sovrummet


Gillar de gamla svartvita bilderna från ett äldre Fjällbacka som hade sin tjusning redan då.


Litens eget "rum" som hon säger.
Perfekt att det finns skjutdörrar mellan varje "avdelning" för at kunna avskärma om man vill ha det lite lugnt och vara ifred. 
"Vardagsrum med kök" ;0)

Litens "rum" och vårt sovrum

Matplats

Framsidan på vårt lilla näste där vi håller till sommartid.


Campingens framtid är tyvärr alltid lite oviss.... 
Tiden för campingens "vara" sträcker sig alltid några enstaka år framåt, och från i år vet vi att det är detta och nästa som gäller, sedan vet vi inte vad som händer. Känns så trist, för det gör ju att man inte helt kan slappna av i detta. Men vi försöker att tänka positivt och hoppas och tror att det kommer bli en fortsättning trots allt, annars får vi försöka hitta en annan lösning... =0(


För detta är ju verkligen en liten oas, någonstans att fly vardag och verklighet, komma hit, varva ner, andas och njuta, jag sälskar det så, finns inte ord för hur mycket det här betyder...Strandfynd blandas med saker hemifrån. Har en mysig plats här nära duschar och toaletter, vilket klart kan vara en fördel.
Mannen och pappa fixade vår lilla uteplats här ovanför där vi kan njuta av kvällssolen och fina kvällar ute när de bjuds.Underbart att hänga med familjen och goda vänner.
För goda vänner finns de gott om här. Är så evigt glad och tacksam för det. Så skönt de gånger mor och far är här och vi får ha dem så oförskämt nära för en stund. Älskar just det. Helt fantastiska vänner, goa familjer, vi lärt känna här som verkligen förgyller vår tid här nere.

På väg upp till uteplatsen.


Vår egen lilla smultron backe som i år lyser röd!
Nej, vi klagar verkligen inte. Vi njuter, fullt ut. Visst, jag njuter inte av att behöva dela toalett med vem vet hur många med väggar som känns tunna som tidningspapper, inte få duscha i fred, inte behöva tömma toa och fylla på vatten titt som helst, men hej, det är ju sommar, vi är på den bästa kusten och det är det bästa...Platsen, vårt extra lilla västkust paradis.Åh vad man skulle önska att man kunde bjuda hit var och varannan vän att komma hit, men det går liksom inte, hur mycket vi än skulle vilja det.  Har väldigt mysigt besök att se fram emot som jag verkligen längtar efter, snart, men annars, trots att vi fyller dagarna med väldigt mycket "ingenting" här så finns det alltid små resmål vi alltid vill göra när vi är här. Liten har önskemål om någon liten avstickare som vi ska försöka hinna med innan semestern är slut, vi vill försöka hinna med att umgås med de vänner vi har här med när vi väl är här. Det är en liten "frizon" vi har skapat här, för att fylla på med lust och energi för resterande året, och det är så välbehövligt. Dubbla känslor. Klart.


Nej, nu njuter vi lite till.... Vi är mitt i sommaren, mitt i semestern, och jag älskart, åh som jag älskart....Ikväll väntar skaldjurskväll på klipporna med bästa norskarna som vi lärt känna här, och ja, jag myser och jag njuter. Vädret påminner inte alls som det förra året, men jag försöker att bortse från det och försöker njuta av den här sommaren ändå, allt blir vad man gör det till och jag tänker fortsätta att  njuta, att vi faktiskt kan vara här och nu....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar