Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

tisdag 21 juli 2015

En veckas uppdatering


Bilderna här ligger inte helt nära det väder som just nu råder utanför. Regnet smattrar mot taket och vattnet rinner ner i rännilar längs fönstret. Lite mysigt, så är det. Väder väder väder, vi har faktiskt haft riktigt ok väder här. Ingen värmebölja men skönt ändå. Det har ju inte regnat iaf, även fast det har blåst en hel del. Det gör ju ändå så otroligt mycket för oss det där som alltid högaktuella vädret, för visst är det väl så att det mesta faktiskt känns betydligt lättare om solen skiner...!?

Liten ligger och sover än så jag tänkte jag skulle passa på att uppdatera lite då dagarna går och jag är sedan länge otroligt dagvill. Så fantastiskt skönt ändå.


Igår tog vi en heldag på stranden nere vid campingen.
Inte alls riktigt min grej att ligga på en badplats fullt med folk, mitt i en badskola, folk som spelar boll och jag bara väntar på att bollen ska landa på mig, men skönt ändå med bra badplats och det där surrande ljudet av folk lite överallt får mig ändå lätt att slappna av och faktiskt somna till en stund på filten.

Det var Liten som fick bestämma igår om vi skulle åka ut med båten eller ej och hon ville vara kvar, men någonstans mitt under dagen konstaterade hon med attdet är ganska mycket skönare och lugnare att vara ute på en ö ;0)

Bilden som jag tog igår morse när hon sov, säger en hel del om hur Liten tar den här sommaren, med ro.
Liten har verkligen Sommarlov de Lux.

Lek lek lek med kompisar hela dagarna. Sena kvällar och långa sovmorgnar.
Härom kvällen tänkte jag att jag skulle få henne lite tidigare i säng, men sen kände jag bara att nej, varför då? Snart är sommaren förbi, hösten är här och vi kommer in i den vanliga vardagslunken igen med rutiner och allt vad det innebär. Jag gläds så otroligt med henne att få med sig den här fina sommaren med hennes kompisar. De har så otroligt kul. De leker dunken, och en massa andra lekar jag inte kannamnen på, men de är UTE, de RÖR sig, de skrattar, mår otroligt gott, de är här och nu och får med sig underbara minnen för livet, det tänker inte jag sätta stopp för.


Hon avslutade piratseglarskolan förra onsdagen.
Tyckte det va roliga dagar men kändes nog lite för stor i år, men hon var glad att hon var med i år igen vilket var hennes eget val.
Förra veckan sprang jag milen tre gånger vilket nog är någon slags personligt rekord. Ville passa på nu innan mannen åkte hem och jobbade igen. Men det var skönt och de kändes bra trots att det inte är några höjdartider, då det är en hel del rejäla backar denna sträcka här så jag är bara glad varje gång jag genomfört det ändå.
Som jag tidigare förtydligat, det är inte HUR jag gör det, det viktigaste är ATT jag gör det och det är så förbannat skönt, framförallt efteråt och här, då jag avslutar varje mil med ett svalkande dopp. 
Det sista blev dock inte lika skönt då jag brände mig på en brännmanet som kom från ingenstans i blåsten och brände mig på fötter och smalben. Sved ändå fram till kvällen när det var dags att lägga sig...


I söndags åkte kära mannen hem för att jobba igen. Men vi har haft två jättesköna veckor och när mannen uttrycker att det känns som han varit ledig längre än två veckor, då är det ett gott betyg. Så skönt att vi har ett ställe att komma till för att slappna av, än mer viktigare tror jag eftersom vi jobbar hemifrån med. Nu hoppas vi at han, trots att han har en hysteriskt vecka framför sig, snart är tillbaka.


Liten kom hem med en annan liten gubbe i söndags när mannen åkt, 
en lika glad sådan som originalet .


Vi har hunnit ha en mysig kväll vid havet igen.


Dessa kvällar som man verkligen bär med sig under resterande tid av året.

Kära vänner

Liten med sin goa norska vän som en riktigt kompis försöker hjälpa Liten att vicka ut sin lösa extratand. det är kompis det.


Vi har haft några fina ödagar med, där vi gång på gång påmint oss om hur otroligt skönt det kan vara, att bara bara vara....

Älskade karga klippor

Skuggplats i solen

Ännu ett morgondopp


Häromdagen blåste det rejält men vi åkte ändå ut en sväng på havet och hittade ett skönt ställe med ganska mycket lä.Det blev ytterligare en fin skön dag, så himla glad för varje sådan i år.

Liten med goa vän igen.


På kvällen gick vi ut och åt med goa vänner.
Så himla mysigt att få de här fina kvällarna tillsammans.


Blev en klassisk tur till "Ronjaberget" och Kungsklyftan där vi beskådade en del av solnedgången, en helt magisk sådan denna kväll.

Mannen och me. Mitt annars väldigt volymlösa hår går crazy här på kusten och blir toklockigt och frissigt. Då blir man tydligen lite crazy med...


En mysig stund. Hann till tjejernas stora lycka md lite geocatching med.Mannen undrar som alltid varför jag ska envisas med att fota alla dessa solnedgångar och jag kan ju förstå honom, men jag får liksom inte nog av dem.....
Den ena är ju inte den andra lik och den ändrar ju form med...


Ljuvlig kvällEfter en ljuvlig kväll följde en magisk morgon och sedan dag.


En kär vän följde med ut på ön och de lekte lekte lekte heeeela dagen, ville knappt åka hem från ön.
Inte många bad alls i år från liten men hon verkar inte lida direkt av det.

Älskade underbara hav som trots sina endast 18 grader, inte kan hålla mig borta från det....

Det har även varit dansbanekväll i lördags. Tjejerna hade såååå himla kul.
Mellan bugg och dans lektes det fortsatt dunk med alla barnen på campingen tills kvällen kom och det började bli mörkt, de får verkligen aldrig nog, så underbart.


Nu har vi en regnig och troligtvis lugn dag framför oss, men vi har en del fix med.
Imorgon får vi fin besök hemifrån och ska ha tjejmys med Litens klasskompis och hennes goa mamma fram till fredag. Hoppas på ok väder då, men mysigt det kommer vi ha det hurusom.

Sedan fyller ju mannen år nästa vecka så det ska slås in lite paket och fixas lite med det med.

Ska tydligen spricka upp senare under dagen så vi drar nog in till byn sedan och spanar in seglartåget som landar i Fjällbacka under sin seglarvecka ikväll. Alltid lika underhållande för stor som liten.

Så nu, hej tisdag, nu frukost!1 kommentar: