Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

onsdag 15 juli 2015

Semesterläge de Lux

Skiner ikapp med solen hela dagarna...., även de med sämre väder.
Det var längesedan jag kände mig så enormt avslappnad på en semester. Mannen likaså.
Så otroligt skönt att bara ta dagarna som de kommer, fylla dem med det som faller oss in, äta det vi känner för, just för dagen. Liten leker som aldrig förr med sina sommarvänner här och det känns så otroligt okomplicerat. Så himla skönt.


Vädret har varit, helt ok, blandat, lite så där "varannandags väder". Idag med härlig sol och inte så mycket blåst, en skön ödag helt enkelt.


Myser av att strosa längs strandkanten och då och då hitta något litet fynd.
Öarna i sig är ju en skatt bara det.


Mira myser så klart vidare hon med.
När vi var i Smögen sist köpte vi ett armband till Liten, ett Edblad "Play"som man kan hitta HÄR 
För varje sålt smycke skänker de 50 kr till AiDucatius som arbetar för barnens utbildning och framtid i Tanzania. Vilket jag tycker ett redan vackert smycke ännu finare.

Tyvärr gick det sönder när vi var ute och fiskade häromdagen, men tack och lov trillade det av på rätt sida om båten, och efter att ha pratat med Edblad i Sthlm så var det ok att åka tillbaka och byta till ett nytt trots att jag inte hade kvar kvittot. De gånger jag varit i kontakt med Edblad, både på weben via mail samt över telefon har de varit helt fantastisk trevliga, på ett åkta och bra sätt. Likaså i butiken i Smögen jobbar det jättegullig personal som bara gör att man tycker än mer om varumärket .


Så det blev alltså en tredje tur till Smögen för den här sommaren, en perfekt dagsutflykt med dagar då vädret är så där mittemellan.Det är ändå mysigt att strosa runt där på bryggan. Tycker att det har blivit ett lyft igen med lite bättre butiker numer. Men visst finns det riktiga "marknadsbutiker" med, men blandningen har ju sin charm med.Så fina sjöbodar, så "klassiska" i Smögen.
Charmiga små butiker längs hela bryggan
Förra gången vi var där tog vi lunch på Hållö Bar och vi var så nöjda med maten, servicen, läget och att vi fick in maten väldigt snabbt, så vi valde att gå dit nu med. Var jättemycket folk denna gången så vi trodde vi skulle få vänta länge, men det gick jättesnabbt nu med och maten var precis som förra gången fantastiskt god. Ångrar mig lite att jag inte tog fisk och skaldjurssoppan där, men räksalladen jag åt sist var den absolut godaste räksallad jag någonsin ätit så jag kunde inte motstå den nu heller.


Så himla god

Någon som känner igen detta...!?

Sen var det dags för skaldjurskväll med våra goa norskar.
Inte det mest optimala "sitta i solnedgången vädret" men vi struntade blankt i det och njöt av god mat.


Kan inte minnas när jag var så himla mätt senast, men det var så förbaskat gott med surdegs baguette, räkor och massa aioli, jiiiiiises.

Kunde knappt röra mig efter maten =0)

Åter kubbspel, center mot gutter, vi vr ganska oense om reglerna så det blev, typ, oavgjort till slut...


I år känns det som att det är njutning som får bli ordet som skapar den röda tråden för semestern, för vi njuter, oavsett väder, njuter av lugnet, omgivningen, god mat, skaldjur, varandra, vännerna, havet, dagarna. Vi tar inget för givet utan njuter av det okomplicerade, enkla utan att krångla till det så vi snurrar in oss. Har själv hittat mig en skön rutin, om man nu kan kalla det för rutin efter att ha gjort det två gånger, men att ta ett morgondopp på morgonen när jag sprungit, såååå skönt. Nu när man har havet så nära så vore det nästan kriminellt att inte ta vara på det....

Nej, nu väntar vi in morgondagen och tar den som den kommer. Visst har vi planer, att komma ut med båten om vädret passar och att dra in till byn under em/kväll då det är Barnens dag inne i centrum, men vi får se, allt blir som det blir och blir det inte så blir det bra det med.

KRAM1 kommentar:

  1. Det låter alldeles alldeles underbart! Å lilla är ju bara för söt, men Gud vad hon växer 😘

    SvaraRadera