Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

måndag 6 juli 2015

En regnig måndags morgonDet är ändå något visst, det där när man vaknar på natten av att regnet smattrar mot husvagnstaket.
Störande, men ändå mysigt. Har som vanligt varit uppe tidigt och tog en morgontur, men det kändes tungt och var enormt kvavt i luften, trots att man skulle kunna tro att regnet skulle rensa ur lite i luften. Det sägs att det ska spricka upp framåt lunch, men nu är det grått och blåsigt så jag passar på att ta det lite lugnt och förevigar de sista dagarna här med bilder från mobilen. Känner att jag nog inte skulle ha några som helst problem att slumra till en stund till, så vi får väl se... Lejontämjaren av Camilla Läckberg ligger med här på bordet och lockar. Sparar alltid hennes böcker tills vi kommit ner hit då det är speciellt att läsa dem när man är på plats. Skulle behöva göra handlingslista med, vill göra en massa god mat nu när det faktiskt är sommar och det finns hur mycket gott som helst ju.
Men, en sak i taget...


Finns det något bättre med got mat en härlig sommar dag?
Ett svalt glas rosé i skuggan under ett träd, kalla sill och fiskrätter som mättar lagom i värmen.

Matjestårta
 Har hittat så många recept jag vill göra så jag får börja beta av dem ett och ett.

Kall röra med kallrökt lax, så galet gott.


Är tacksam över den fina vecka som varit som innehållit många fina stunder. 
Det har varit relativt öde än på campingen men då har det varit skönt att få till lite kvalitetstid med kära mor och far samt med goda vänner som vi endast träffar härnere, även fast avståndet hemma inte alls är speciellt långt heller, men det är som vanligt inte alltid så lätt att få till de där träffarna hur mycket ma än vill, då vardagen för oss alla rullar på med jobb.

Nu fick tjejerna en jättefin vecka tillsammans innan det nu under helgen fyllts på med ännu fler goa vänner och jag har hunnit umgåtts med hennes fina föräldrar.
Det är så härligt att ha så fina vänner även här nere, både för Liten och oss, det förgyller vårt lilla paradis än mer.
Samtidigt som det är kul när kompisar hemifrån kommer och hälsar på så vill man passa på att umgås med de här nere med, eftersom vi inte ses så ofta det resterande året. Och när vi väl ses här känns det som det var igår.

Sedan att få ha mamma och pappa så nära för en tid är ren och skär lyx ju. Så skönt att ha dem så nära och i år har även pappa kunnat vara kvar fram tills igår då han åkte hemåt för en operation senare under veckan. Nu har vi lilla mamma kvar här så vi får försöka rå om henne på bästa sätt med.


Häromkvällen gick vi ned till havet som låg som en spegel i solnedgången.
Liten och hennes vän gick längs strandkanten och Liten plockade upp små krabbor med händerna eftersom vattnet var så klart och lugnt.


Underbara stunder och fina minnen
En glass på bryggan är ett måste när vi rä här 

Fjällbacka, Fjällbacka... Det är verkligen något magiskt med den här lilla byn.
Den har något som får mig att må så grymt bra. Mamma firar 60 år här i år och då konstaterade jag att jag också har 40 års jubileum här. Inte en sommar har gått utan att jag kunnat vara utan det på sommaren. Det ger en kraft och energi för att orka med resterande året. 
Skönt att ha en speciell plats att återkomma till, år efter år...
Många härliga solnedgångar blir det, men de kan man aldrig få för mycket av när sommaren och kusten visar upp sig från sin allra bästa sida.

I fredags ville Liten stanna kvar inne vid land och vara med kompisen och hennes familj så jag tog vår båt ut med mor och far, vilket kändes jättemärkligt, då det fick mig att åka ca 20-25 år bak i tiden, så som det var å på sommaren, märklig känsla...


Morgon mys med Mira


 I lördags drog vi åter till Smögen som också är en liten pärla på sitt sätt.


Vi åt god lunch i solen. Jag åt den godaste räksallad jag någonsin ätit, men sjukt mycket goda färska räkor och en fantastiskt god vinägrett.


Vi njöt där en stund innan vi åkte hemåt och tog de sista timmarna nere på klipporna vid havet.Igår var som jag skrev igår den varmaste dagen hittills.
Havet var kav lugnt och bjöd ut oss till ön.


Det blev verkligen en slappardag. Så skönt och välbehövligt.
Nu har mina ögon sagt åt mig att lägga ner... Göra som katten i mitt knä gjort... Lägga sig ner och blunda lite innan handling sov ska ske... Ja så får det blir, för det är ju faktiskt än så länge en grå måndag så då passar det toppen...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar