Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

fredag 28 augusti 2015

VardagsveckaSå var den då snart förbi… Den där första lite mer vanliga vardagsveckan sedan semester och sommarlov tagit slut… Och det känns faktiskt….helt ok….

Solen höll sig kvar ett tag där på måndagen och lockade ut mig på en morgonpromenad, vilket numer inte händer alltför ofta. Har dragits med en dryg förkylning och ville ta det lite lugnt där i början. Springer ju nästan hellre numer. Men det är skönt att få gå den turen med och kanske än mer se sig om, vad man faktiskt har runt omkring sig. Älskar miljön här ute och är evigt tacksam för att vi bor som vi gör.


Sedan vi kom hem från semestern så har nog både jag och mannen både kollat snett på, men också blundat för det där staketet som står och gapar alldeles omålat….. Till slut tog han tag i saken och ringde det måleribolag vi anlitat tidigare, så nu idag har vi faktiskt två målare här. Kan förmodligen vara värt varenda krona man lägger på det för att slippa själv, när det finns massa annat som lockar och tar tiden.


 Liten är igång i skolan som att hon inte varit annat de senaste veckorna. 
Tycker det är jättekul att vara igång igen vilket känns otroligt skönt för oss också. 
Hon går i en jättebra klass med 18 elever som har en grymt bra lärare. Hon är lite av den gamla skolan, vilket jag gillar. Sträng, men på ett bra sätt, med ett stort hjärta och brinner verkligen för sin pedagogik.
Så roligt att komma hem och höra Liten berätta om allt de gjort och lärt sig.


Här på kontoret börjar allt bli sig likt med… Har kommit ikapp med så gott som allt jag har velat göra denna vecka. Har ytterligare ett månadsbokslut att ta tag i nästa vecka, men med ett bra samarbete med kontoret i Stockholm så brukar det gå väldigt smidigt ändå, tack och lov som den "ickeekonom" jag inte är…


Mira har varit extra gossig och sällskaplig med, trivs nog också med att det är vardag här hemma nu.


Det bor nog allt en liten "Lill Ernsta" i Liten.
Hon skapar små kreationer och alster av det hon hittar i naturen och kommer hem till mig med det efter skolan.


Sedan skolstart nu har hon börjat umgås med en tjej i klassen som hon inte alls lekt så mycket med förut, men de har verkligen hittat varandra. Så häftigt när det där går lite i perioder med vilka de leker med. Dessa två kom hem i måndags och fick med sig picknickkorg för utflykt till skogen. Sedan har de lekt och lekt, hela veckan.

Har även hunnit med lite klassfotboll. Inte bara fotboll där, klart det måste hjulas lite när det finns tillfälle och plats.

Passade på att hälsa på tjejerna ute i skogen en dag och hittade en massa härliga blåbär.
Hade det inte börjat tokregna hade jag nog fått med mig flera liter hem.

Dyngsura men lika glada för det!Sa till tjejerna att de lika gärna kunde sätta på sig badkläder och springa runt i regnet för det var trots allt väldigt varmt och skönt i luften.Som de njöt, helt tokiga ute i spöregnet!

Glada goa ungar!Blåbären jag fick innan regnet kom räckte iaf gott och väl till en smulpaj och jiiises så gott det är med nybakad paj och vaniljglass.

Nu står hela goa helgen framför dörren och jag har hallen full med fullpackade väskor för nu bär det snart av mot kusten igen. Ska bli så härligt att komma ner, men lite ledsamt med eftersom båten och bryggorna ska upp. Blir så definitivt att sommaren då snart är helt slut, förbi, över.

Men nu väntar faktiskt en fin höst, jag tror faktiskt den kommer bli riktigt bra den med.

Vi ska andas havsluft, umgås med de bästa av de bästa, äta och dricka gott, börja packa ihop, jag ska umgås med milen som jag längtat lite efter och jag ska ta ngt avslutande dopp med. 

Så tar vi tag i nästa vardagsvecka efter det.

Ha en fin helg på alla sätt. Njut av sensommaren för än hänger den kvar. 
Det tänker jag göra.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar