Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

onsdag 2 september 2015

När sommaren tydligt går mot sitt slut...Så var det då dags, helgen som tydligt visar på att sommarsäsongen går mot sitt slut. 
Bryggupptagning och därmed även en sista tur på havet med båten.

Vi kom ner till ett fantastiskt Fjällbacka med strålande sol på en klarblå himmel.
Det blåste rejält, hela 14 s/m men den sista turen tillsammans med dottern, bara SKA hon och jag ut och förbi vår Hjärterö för att ett sista "hejdå". Men det var mäktigt, magiskt och lite läskigt med de där enorma dyningarna som gick längst ut.


 Med vind och saltstänk i håret drog vi oss sakta men säkert inåt land och mötte upp mannen och fick upp vår lilla Polly.
Skönt ändå när det väl är gjort. Även fast det alltid ger dubbla känslor.


Gissar att vi båda redan längtar ut till nästa tur till våren….Det blev en ganska tung kväll på fredagen med lite festligheter och nostalgi hos min bror med vänner som var där för sitt alldeles eget årliga Makrill VM.
Men trots det tog jag mig upp på morgonen och tog mig runt milen, med tillhörande dopp efteråt. Visste ju att det nog förmodligen skulle bli den sista milen i år där med så det gäller att ta vara på stunderna, även fast det just denna morgon var galet tungt.


Äntligen fick vi ju träffa våra älskade norskar igen. Efter att männen hjälpt till med bryggorna på fm tog vi en promenad in till byn i det underbara vädret. Så himla varmt och skönt.


Vi njöt av svalkande dryck och god mat på Bryggan.


Samtidigt som vi blev regelbundet uppdaterade via högtalare om fiskeläget strax utanför oss vid Valön där det "riktiga" Makrill VM gick av stapeln. Skön stämning överhuvudtaget i byn denna dag.Goa glada barn smittar ju som känt av sig på föräldrarna och tvärtom, så det var en skön uppladdning inför kvällens lilla kräftskiva.Det är ju ngt visst även det där, med att få duka upp till lite kräftkalas. 
Tända massa ljus, liksom välkomna att hösten är på ingång trots allt. 


Mira funderade allt vad som var på g…. Med all rätt…!?

Han som älskar att skala kräftor…...

Tjejerna var med laddade att få gotta sig, kan det bli bättre när även de vuxna ska ha hattar och haklappar….!?


Älskade havskräftor, så galet gott...

Norskans fantastiskt goda guacumole som verkligen gifter sig tillsammans med vitt bröd, kräfta och citron… Jiiises så gott. Inte konstigt vi blir proppmätta var gång det dukas fram...

 Det blev som alltid en supertrevlig kväll i de bästa av sällskap. 
Men vi var ganska slitna allihop så det blev ganska tidigt kväll.


Tog en promenad genom byn på söndagsmorgonen och andades djupa andetag för att fylla på med havsluft för att ta med hem.

För nu är den nog faktiskt slut, den där sommaren på kusten….

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar