Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

måndag 28 september 2015

Flackat runt


 Känns som det har gått i ett, ett litet tag nu. 
Har inte varit mycket tid till att bara vara hemma, utan lite som att hela tiden vara på väg, på väg bort, på väg hem. Bloggen här har fått hamna vid sidan av och jag har liksom helt kommit ur det här med att fota, som jag annars älskar. Numer har jag ju alltid mobilen med, med en "ok" kamera, men det blir ju aldrig riktigt samma, så i detta lilla inlägg får ni dras med lite "ok" kvalité på bilder….


Gjorde ett skönt och välbehövligt avbrott från vanliga vardagen förra veckan och åkte ner till kusten själv, för att röja undan och städa det sista innan mannen åkte ner i helgen och tog ner förtält och tog hem möbler. Kändes väldigt öde men det var ändå så skönt att få komma ner och äntligen få andas den där havsluften igen.


Vädret var härligt och ganska varmt på onsdagen.


Intog lunchen på min "morgondoppsbrygga" och somnade faktiskt till där en stund. 
Så otroligt avkopplande att bara ligga där och guppa lite lagom.
Harmoni kan vara förnamnet.
Som alltid så förbannat tungt och vemodigt när det är dags att åka hemåt, så där för sista gången för säsongen…. Att jag aldrig lär mig…? Men min morfar var exakt likadan. Grät alltid när han skulle lämna Fjällbacka, vilket både min mamma och moster också gjort, så nu även jag….

Det här stället ger mig sådan enorm kraft och ett inre lugn.
Som jag drömmer nu om att få ha ett ställe där, kunna åka ner året om, slippa dessa avsked varje höst.
Som jag drömmer om just det, just nu….
En dag, hoppas jag så….Men nu är jag hemma och här igen.

Efter ytterligare en flackande helg med roligt födelsedagsfirande av två fina fina vänner i hemstaden i lördags, så är jag åter på plats. Var verkligen härligt att få träffa barndomsvännerna igen. Fick med mig ett rejält party, fina stunder, promenader och kloka samtal hem som jag nu bär med mig i hjärtat. Så mysigt med att få krama om kära mor och far och få bli lite bortskämd med god mat.

Startade dagen och veckan idag med ett rejält röj och rens ryck inne i morse innan jag satte mig ner på kontoret och tog tag i dagen även här. Gäller att ta vara på de där stunderna när man får de där rycken av att bara vilja ta tag i saker som man en tid inte orkat eller haft lust till.

Kombinerar jobb med tvätt idag också. Tvättstugan är just nu något jag egentligen bara vill passera och inte låtsas om, men den är där och det kommer ju inte bli mindre tvätt vad veckan lider…. Extremt mycket tvätt där nu, hur gick det till….!?

Passar på med det med så länge energin finns här. 
Ordning och reda inne ger mig automatiskt någon form av ro på insidan med.
Och det behöver vi.

Till helgen…?
Gick ut en sväng i trädgården och fotade, så härligt att komma ut i det otroligt härliga höstvädret som just nu råder utanför. Har ännu inte tagit lunch idag, så den får nog också bli utomhus. 
Ser fram emot att försöka ägna så mycket tid som möjligt utomhus denna vecka för att samla på mig det där välbehövliga sista ljuset som vi behöver innan det mörka halvåret slår till rejält.
Fixa med lite växter, klippa gräset, leta efter kantareller, eller "bara vara" tid på verandan kanske inte heller kan bli fel om tillfälle till det ges…!?

 Jag börjar med den där nu lite sena lunchen….

Hoppas ni har fått en fin start på veckan!

P.s. Ja, vi var uppe hela familjen i arla morgonstund och kikade på den blodröda supermånen vid 4.00 i morse...
Själva månen var inte det som imponerade oss mest utan den extremt stjärnklara himlen här ute på landet i mörkret som var tokströsslad med stjärnor i miljarders. 
Sedan att dagen blev som den blev med en dotter som verkligen inte fått tillräckligt med sovtimmar, DET var en annan sak… I morgon är en annan dag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar