Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

onsdag 30 september 2015

Slutet på september….Mira sover mycket nu… Men har hon alltid gjort det, eller håller vi på och överanalyserar hennes beteende i hopp och tro om att hon ska vara dräktig…!? 
Vi googlar tidiga tecken men har svårt att jämföra symtom på nu och då eftersom vi inte vet exakt hur de var innan. Bröstvårtorna ska vara mer rosa, men hur 17 var de innan då? Syns ju knappt i den där pälsen hon har och det är väl inget vi direkt har studerat på henne heller… Det är bara att vänta och se. Hoppas, DET gör vi verkligen….


Vilka dagar vi bjuds på.
Bara att andas in och njuta.
Luften är klar och frisk samtidigt som solens strålar fortfarande värmer.


Lugnet.


Känns så grymt härligt med verandan.
Vilken otrolig skillnad den har gjort för vår utemiljö, så himla mycket enklare det är nu att faktiskt kunna gå ut och sätta sig och ta en stund i solen.Utemöblerna får allt stå kvar några veckor till.

Sen har vi ju visst blivit  med spabad. Ett fantastiskt skönt sådant, fast det har en liten mörk skugga över sig med, för en sådan estetisk pedant som jag är som stör mig på att vi får en annan färg än den vi egentligen beställt, och att mannen inte reagerat fullt ut på det förrän det stod på plats, efter många om och men. Så när jag kom hem från kusten så var vattnet redan i…. No comments, andas… 
I-landsproblem, rejält, jag vet… Grymt härliga dagar med i princip klarblå himmel.
En fröjd att vara ute dagar som dessa. Älskar verkligen att jobba hemifrån så man kan ta vara på de här stunderna, rasterna utomhus i sin egen trädgård.


Liten fick med sig några fynd från kusten hem.

Har tömt på sommarblomstren och fyllt på med höstväxter istället.


Små oaser och platser att bara vara och njuta på.


Visst har vi kvar att göra, men vilken otrolig skillnad sedan förra hösten. I vinter kan vi verkligen sitta och dricka glögg på en hel veranda.
Livet på landet….
Passar på att hänga ut tvätten som ju fortfarande torkar i september luften.
En tvätt med klorin i de blaskiga handdukarna och en spetsduk med rödvin gjorde susen.Det "enda" vi väntar på nu är att byta ut dörrarna. Entré dörrar och den gamla ingången ska bytas till vita, nya, förhoppningsvis även passande dörrar till huset…

Hoppas på att kunna bevara de gamla entrédörrarna och göra om dem till sängavel.


Halvtid på veckan. Mira vilar vidare. Jag kör på med personalmöte, lite träning, jobb och förhoppningsvis en skön stund ute i trädgården.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar