Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

onsdag 30 september 2015

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.

Det bara är så. Jag tor inte att det har gått förbi någon, det budskapet som faktiskt är så enkelt, tydligt och självklart som det bara kan bli. För så är det.

60 miljoner människor på flykt, många av dem barn. Hur kan man ta in, det är så extremt för att ens förstå hur jäkla sjukt och galet det är, på riktigt, nu, 2015!?

Man vill göra så mycket, hjälpa så många, så till slut vet man inte var man ska börja eller vilken hjälporganisation man ska välja. Men DET är väl ett väldigt litet problem i det stora hela!? Välj första bästa känslan, första bästa tanken som leder till att du kan hjälpa en istället för ingen.

Jag, vi, vår lilla familj har sedan en längre tid tillbaka bl.a. valt att skänka pengar varje månad till www.raddabarnen.se Vi skulle säkert kunna skänka mer men även mindre. Vi har nyligen höjt för att kunna hjälpa lite till, för att kunna stötta deras insatser i bland annat Grekland, Serbien, Italien och här i Sverige, men visst känner man hela tiden att man skulle kunna göra mer. Jag tror ändå att det är just där som var och en måste gå till sig själv. Vad gör jag, gör jag ingenting för att hjälpa de behövande? Det är där var och en behöver ta sitt ansvar och se att det faktiskt är bättre att göra något, om än något litet, istället för inget. Varje handling räknas, varje gåva, varje peng, varje hjälpande hand. Det viktigaste är att göra just ditt val för att hjälpa.

Det här gör rädda barnen för barnen på flykt (Klicka)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar