Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

torsdag 3 september 2015

Så kom då September


Efter en ganska fantastisk Augustimånad kom då den första riktiga höstmånaden, och där med besked.
Regnade från första stund den klev in, den där September…

Men jag gillar det. Min födelsedagsmånad, jag gillar den.

När luften börjar bli klarare, löven färgas sprakande vackert röda och gula och trots att jag trotsat in i det sista med att ha vägrat sätta på mig både strumpor och långbyxor hela sommaren, helt plötsligt sitter här i just det…


När jag nu längtar och lockas lite efter att få gå och tända en brasa och ta lunchen där.


När jag börjar se fram emot det där klassiska fredagsmyset med tacos och soffmys.


 När jag längtar efter att få laga mustiga grytor, soppor och pajer och njuta av ett glas rött.


När känslan av att inte behöva vara ute, direkt solen skiner, håller en inne för avkoppling och mys på insidan.


När längtan efter att baka och laga god mat hittar tillbaka.


När jag börjar känna energi, motivation och ork för att ta tag i saker inne, fixa, pyssla, dona med husets insida.


Då är det verkligen September, och jag tänker försöka njuta så mycket av möjligt av även den här månaden.

Vår gossiga tjej har så sakteliga infunnit sig i skola och vardagen vilket känns skönt. Även om hon är otroligt trött på morgnarna när det är dags att gå upp. Tröttheten kom ju som ett brev på posten i och med att vardagen var igång. 

Satte mig en stund i soffan med en kopp te igår kväll efter ett pass i tvättstugan. Slötittade på ngt tv program och vaknade plötsligt av att koppen med te åkte ut på filten i knäet…
Hysteriskt sömnig….


Mira är för tillfället gossigare än nånsin hon med, men inte helt i "löpstil" som vi skulle vilja ha henne. Hoppas innerligt att det är på gång snart. Skulle vara mysigt att ha det att se fram emot i höst.


Känns att det börjar bli höst även på naglarna.
Även de känns trötta och mer spröda till skillnad från dess styrka som de automatiskt får på sommaren.
Två som gett med sig än så länge men får väl hoppas att de växer ut igen innan de andra ger vika.

Från de lite mer klara färgstarka varianterna som jag varierat med på naglarna i sommar, går jag nu med dova pasteller och mustiga brun/beiga varianter i kombination med metallfärger som koppar, brons, guld och silver. Eftersom jag har beslutsångest så tänker jag blanda hej vilt i höst med.
Dessa ovan från HM som jag tycker var riktigt bra i kvalitén. 

Fick ett tips i början på sommaren av en vän som tipsade om detta top coat - Seche Vite och vilkien favorit det blviit. Kan inte klara mig utan det nu! Gör så att nagellacken torkar extremt snabbt och lämnar kvar en blank snygg yta vilket gör att nageln i det stora hela känns starkare ändå. Nu känns det inte lika tungt att sätta sig med naglarna när det torkar så mycket snabbare.
 Liksom med naglarna som med inredningen går jag in på lite samma färgval även där.


Låter vårens pasteller finnas kvar, men fyller på med lite ljusrosa och grå/brun/beiga toner.
Blandar silver, guld och mässing numer utan problem, vilket inte alls var tänkbart tidigare...


Lite som ett moodboard hänger några kuddfodral, en pläd tillsammans med både spetsdukar och gardiner på en gammal klädställning. Som "skydd" för en enligt mig anskrämlig pelletskamin där bakom… 


Nu när hösten är på ingång finns det ingen hejd tycker jag på hur många ljuslyktor och ljusstakar man kan ha framme.Heller inte kuddar. Älskar kuddar och enkelheten i att göra det extra skönt och mysigt i soffan, samtidigt som det lätt går att byta ut och förändra om man snabbt vill kasta om stilen av ngn anledning.


 De flesta av kuddarna och fodralen har jag samlat på mig på HM Home. En utav de enligt mig absolut bästa inrednings sighterna. Somm jag gått lös i den fysiska butiken i sommar då de öppnat ett HM Home på köpcentrumet i Tanums Hede, och vad jag hört ryktas kommer de även öppna inne i Karlstad.

Lite smått och gått från HM Home

Kuddar och ljus, ljus och kuddar, receptet för att kunna gå in i hösten utan att för den skull behöva deppa ihop…Har tidigare hållit mig helt till vitt/grått/brunt inför hösten, men nu tycker jag att insidan håller sig bra med pastellerna. Behöver ljusa upp lite när vi går mot mörkare tider.


Det är ändå lite skönt det där, när man börjar boa in sig inför hösten och vintern.
Inte nog med det så fylls jag av ett enormt sug efter att shoppa nytt till höstgarderoben.


Vilket jag också smygstartat med… 

Favoritskorna, för främst då vår och sommar, som varit i nu 3-5 år är helt klart mina träsko tofflor och de jag haft som favoriter börjar allt bli bra slitna och välanvända.
Därför blev jag nöjd när jag fyndade ett par nya, på rean på Tång i Fjällbacka i helgen.

Eftersom jag fortfarande helst vill gå barbent, utan strumpor ett tag till in i september så hoppas jag att det blir lite fint väder med så jag kan slita på dessa med nu under hösten…


Så då var det väl bara att göra sig redo och gå mot hösten då.

Välkommen September!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar