Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

onsdag 9 september 2015

Härliga helg och höst


Jag trivs…

Trivs med att det faktiskt är lite mer vardag nu. Trivs med att det blir den där lite extra goa känslan när det börjar närma sig helg och fredag. Så trivs jag rejält med att gå mot höst. En härlig kombo det där, helg med höst, höst med helg.


Plockade med mig lite hortensia på samma tomt jag gjorde förra hösten, inför min födelsedag. Huset på den tomten är nu till salu men jag kontaktade ägaren för att kolla så det var ok, så nu blir det hortensia fram tills de vita bladen faller, för de är ju så vackra.

Blir inte den där riktiga fredagsfeelingen om det inte finns färska blommor inne tycker jag.


 Någon som verkligen hade freagsfeeling var Mira som kommit in i sitt första löp nu efter att vi slutade ge henne p-piller. Så direkt efter skolan på fredagen drog jag och Liten med Mira till min bror i Kungsör för att hon skulle få träffa sin tilltänkte… Gick väl så där till en början, men alltefter som tiden gick så fattade de väl till slut tyckte för varandra enligt min brors rapporter. Men, eftersom de båda är heeelt nybörjare i det här med att försöka få till små kattungar så är jag väldigt osäker om de verkligen fick till det… Bara att vänta och se… Spännande.


Det var sååå efterlängtat att äntligen få slå sig till ro när vi kom hem framåt nio.
Ett klassiskt fredagsmys med taco´s och ett glas rött, så efterlängtat.


På lördagen åkte jag och Liten och hälsade på mannen som jobbade på Bomässan hela helgen. Fanns lite smått och gott där bland alla montrar så Liten passade på att köpa med sig lite gott hem.Hemma var det sedan dags att börja förbereda inför kvällens kräftkalas med våra goa grannar. 

Typiskt nog var det regn hela dagen, men jag trotsade det och tänkte att vi iaf kan sitta ute och inta välkomstdrinken där. Så otroligt skönt nu  när vi faktiskt har vår veranda och kan sitta under tak. När taket sen en dag blivit klart så ska vi sätta till infravärme för lite kyligare höst och vinterstunder.


Liten längtade och såg fram emot att de skulle komma.

Spanar efter grannarna.Blev en väldigt god välkomsdrink -

3 dl vaniljvodka
6 st lime
2 l sockerdricka
7 dl koncentrerad flädersaft

Blanda vodka och saft. Halvera och pressa saften ur limen. Blanda med flädervodkan. Tillsätt sockerdrickan vid servering.

(Grundrecept för ca 20 personer, anpassade det till fyra)

 


Mysigt ändå när det börjar bli lite mörkare på kvällarna.
Få flytta in och tända massa ljus och bara vara i goda vänners sällskap.


Gjorde en klassisk västerbottenpaj med bacon i. så gott att ha som tillbehör till kräftorna.Blev en jättemysig kväll där jag tror barnen var som piggast, för vid 23.30-00.00 och efter en makalöst god dessert av grannen, Nutellasemifreddo… (hjälp så go) så blev vi alla lite pumsiga och avrundade kvällen, som alltid blev lika mysig och bra med helt underbara grannar. Det är verkligen ren och skär lyx med goda grananr som allt känns så himla lätt och supernaturligt och enkelt tillsammans med. 


Nästa gång går vi väl från kräfta till Ernst, eller hur L!!!???


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar