Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

tisdag 13 oktober 2015

Hallen idag och vad som komma skall


De nya entrédörrarna står nu på pall ute på altanen och bara väntar på att få sättas in.

Känns självklart dubbelt eftersom jag tycker charmen med de gamla dörrarna är svåra att få till med nya, men de nuvarande verkligen läcker in kall luft utifrån då det blivit stora glipor i dem. De har ju några år på nacken då de suttit där sen sent 1800-tal och trots att det satts in ett extra par så räcker det dessvärre inte för att behålla ngn värme i hallen.

Det som är med de nuvarande dörrarna är att de är riktigt svårstängda, framförallt för Liten. Hon når inte upp till nyckelhålet och här framöver är väl tanken att hon också ska kunna låsa upp och stänga. 
Nu blir det lätt så att dörren inte stängs ordentligt och därmed hamnar på glänt så vår lilla katt får tillfälle att smita ut. Så fördelarna kommer bli betydligt fler än nackdelarna.


De nya kommer släppa in ett helt annat ljus eftersom vi valt dörrar med fönster denna gång. När vi bestämde oss för de vi ville ha insåg vi nog dock inte hur stora de var så de kommer ta upp den större delen av den sidan vilket innebär att en del av den förvaring vi har idag försvinner. Skohyllan måste bort helt så i helgen som var rensade vi både tvättstuga och det stora skåpet i hallen för att ändå få plats med allt som hör hemma i en hall…


För hur mycket kläder och skor man än har så tycker jag det är skönast när man kan stoppa undan allt i skåp och lådor så de slipper hänga/stå framme….


Men Liten har sin egna tamburmajor eftersom hon är den som nog byter och använder mest och olika ytterkläder av oss. Lite smidigare att ta av och på då.


Mina älskade boots från House of Lola får ändå stå framme för de används flitigt. 
Riktiga favoriter som funkar till det mesta så perfekt när man kan variera färgen beroende på humör och kläder för dagen.

Hoppas hallen trots de mindre förvaringsmöjligheterna blir så bra som vi har tänkt oss…!?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar