Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

torsdag 15 oktober 2015

Fredagsmorgon i matsalen


Var riktigt trött i morse.

Så trött att jag för en gång skull låg kvar längre än mannen i sängen vilket inte händer alltför ofta, men det var ju inte så tokigt. Absolut inte tokigt att komma ner till köket och matsalen där höstens första brasa var tänd. Både Liten och jag konstaterade att det luktade "jul" där och "snart" så är det ju faktiskt dags för det. Inte jättelångt kvar innan jullådorna ska ner och alla sakerna upp. Jo men jag är lika laddad, som vanligt för denna högtid...


Litens små utemöbler från trädgården har fått flytta in igen, som alltid om hösten. 
Favoritstället för de mindre folket att inta mellanmål och fika tillsammans med kompisar som är på besök.

Vi har "exprimenterat" med fönstren hemma för att se om vi ska ha kryss spröjs eller ej.
Synpunkter?


Liten har sedan länge haft en stor plåtlåda från Göteborgskex, fylld med en massa småleksaker, hopplock från Happy Meals från McD samlat med en hel del andra massa saker som hon sparat på sig. En sån där låda som hon kan bli sittandes vid då och då och rotar och skrotar med allt det där. 

Men nu har den fått flytta ut till mysstugan istället. 

Inhandlade en korgkista från IKEA istället för förvaring som mer tillhör kök och matsal istället för att det ska bli ståendes i vår gamla trappa där jag nu vill hålla mer fritt.


Skönt att få in mer ljus där i och med den nya dörren. Tror vi kommer börja använda den gamla köksingången mer nu också när även den dörren blivit lättare att stänga och öppna.

Fest förberedelser och tillbehör
Så var det åter fredag igen. Bästa dagen.

Nästa fredag är det dags för Halloweenfest här hemma för Liten och hennes klass.
Ser så fram emot det, att få baka och fixa inför och få pynta både inom- och utomhus och planera för lite aktiviteter.

Men först och främst denna fredag.

Jobb, lunchträning och sedan After Work med ett gäng andra klassmammor från Litens klass.
11 av 18 tycker jag är riktigt bra. Så kul att ses lite vid sidan av de få snabba gångerna man ses på föräldramöten och hämta/lämna stunderna vid skolan. Liten har en riktigt mysig klass med så goa barn och grymt trevliga bra föräldrar. Sist vi var ut blev det rejält stökigt för några av oss, men otroligt roligt, det hade vi. Får se hur det slutar denna gång!? Är i alla  fall några av oss som tänkt ta vara på denna kväll när man för en gångs skull är ute, så får vi väl se hur länge vi orkar denna gång...


Annars gissar jag på mycket häng i vardagsrummet med. Men med fint väder som prognoserna lovar får vi hoppas på en hel del utetid framförallt! Hinna med både lite ute/inne fix hemma.  Hoppas på att hinna träffa goa vänner, både de från förra helgen, men även en vän som vi lärde känna på vår förra Thailandsresa som är på partistämma i stan hela helgen. 

Ja, om helgen kunde ha dubbelt så många timmar som den nu har så vore jag supernöjd, men vi får hoppas att tiden räcker till ändå, till allt, trots allt, innan man sitter här och det är måndag igen.

Ha en riktigt fin helg nu!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar