Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

måndag 12 oktober 2015

Mycket gjort Har fått massor gjort i helgen. Mer än vad jag vågade hoppas på. Så grymt skönt när det är gjort, som allt annat man kan bäva för innan!Jag och Liten började helgfirandet med en tur in till vår gamla favoritlekpark sen vi bodde inne i city.
Den har nu gjorts om och byggts upp till ett riktigt litet lekland utomhus. Grymt fint och rejält påkostat. Det var fullt med barn och vuxna där och ganska kallt så vi blev inte direkt långvariga. Vi gick in och tog en gofika på museet istället och bestämde att snart återvända till lekparken men då med varmare kläder och massäck med varm choklad till nästa gång.

Som jag älskar dessa stunder med henne. Efter fikat åkte vi hemåt och blev sittandes i poolen ca 1 1/2 timma och bara pratade och myste i värmen innan det var dags för middag och soffhäng. 
En riktigt skön fredag.Pågående projekt här hemma just nu är ju byte av entré dörrar. De levererades förra veckan så med hjälp av en vän till mannen och eget kunnande så fick kom den ena dörren på plats under lördagen, och det blev verkligen ett lyft.

Äntligen en dörr som inte läcker ut värmen och in med kall luften.
Att den numer bara släpper in ett behagligt ljusflöde gör ju inte det minsta.

Vi har varit och hälsat på gamla kära vänner vi inte träffat på alldeles för länge, men lika mysigt att ses är det alltid när vi väl får till det. Att det ska vara så svårt!?
Liten och deras dotter som är lika gamla fann varandra direkt och de kunde knappt slita sig när det var dags att åka hemåt, så nu har vi planer på att ses till helgen igen. Betydligt bättre med en veckas väntetid istället för, 1 1/2 - 2 år mellan gångerna vi ska ses….!?Det verkar som att vi haft det sämre vädret hos oss här i Värmland under helgen, men det gjorde att vi spenderade nästan hela gårdagen inomhus för rejält rens. Sånt där trist tråkigt bös som hängt över oss, men resulterade i ca 4 fulla sopsäckar med bara struntsaker och jox som inte kommer till användning utan bara tar plats. Nu får det räcka med sånt. Uh så gott det är för själen när man får rensa ur hemma!


Liten tyckte det var rätt skönt att bara vara hemma och rensa hon med. Hon hjälpte till med det hon kunde. Annars hade hon fullt sjå att ta hand om dagisbarnen/dockorna på förskolan Fjärilen som tydligen var hängiga. Tog sen en liten paus och bakade chokladbollar som vi fick till efterrätt efter lunchen. Skönt med "bara vara" tid hemma för henne med tror jag.


I morse var en så där grymt fin höstmorgon med dimman som låg över fälten precis innan solen steg upp. Nästan lite magiskt här ute på landet då.
Vi har börjat vinterboa i lekstugan med nu.
Det får bli lite förvaring där denna vinter. Tog ju död på alla olivträd där förra vintern, så i år satsar jag på att bara ha sånt där som förvaras i kartong…"Bara" denna sida kvar…!

Nu är det "bara" entrén och veranda taket som är kvar av projekt "Amerikansk veranda" delen i renoveringen. Den stora dörren förväntas sättas in under nästkommande vecka.
Taket likaså!?

Sedan är det dags för fasad och fönsterbyte på den sista sidan av huset där vi även ska bygga till en punschveranda/uterum.  Så ja, det blir nog bra den dagen det blir klart, för blir det det någon dag tro!?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar