Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

tisdag 22 mars 2016

När den stora vårtröttheten infunnit sig och påsken samtidigt står lite för tidigt för dörren


Ja men oj. Istället för en härlig känsla inför att påsken snart är här är jag pang trött och vet inte hur jag ska hitta varken ork eller motivation till att fixa inför påskhelgen. Visst.  Jag har fått upp och ut lite grejer, fjädrar, ägg, kycklingar och det som hör till, väl, eller…..!? Men känslan saknas ju. Den där mysiga känslan. Men den kommer nog. Behöver bara sova lite mer först. För jag är SÅÅÅ trött.


Kanske beror det även på att påsken är tidig i år. Vill ju ha lite mer vårkänsla, men vad 17, det är ju eg inte det som är det viktigaste. Visst ser jag fram emot att få vara lite ledig och träffa släkt och familj och ÄTA gott, för det ska jag nog se till att vi ska. 


Det är mer för att Liten tycker det är så otroligt mysigt med påsk, och det brukar jag med tycka. 
Men hon är ju som mest laddad för påskafton och väntar med spänning på om påskharen bemödar sig att komma i år igen. Hon älskar verkligen traditionen med att vakna på påskaftons morgonen, hitta kartan som brukar ligga utanför dörren med ägg som skall letas upp.Vi blir hemma största delen av påskhelgen. Torsdagen blir det enligt tradition lammstek och bara familjemys, med lite påskpyssel och påskbakning. Fredagen åker vi till Forshaga för att påska med farfarn, kusiner, mostrar och farbror med familjer. Lördagen kommer kära mor och far på besök och Liten vill säkert påska runt lite som påskharen själv här ute på landet. Men nu tänker jag pigga på mig lite, först…

Somnade igår kväll vid 19.30 i dotterns säng när jag la henne. Vaknade till en timma senare för att gå och borsta tänderna och sedan bums ner i sängen, somnade om som en stock, för att vakna som en klocka (för tidig sådan hela den senaste veckan kl.5.30 pip…), relativt utvilad då dock,  tack och lov i morse. 


Men trött eller pigg, påsk kommer det ju bli hur som, och den blir säkert bra oavsett. Är ju jag själv som sätter kraven för hur mycket jag behöver eller "måste" fixa med, så det får bli det jag känner för i stunden och just då orkar/hinner med, för jag tänker inte stressa. Det har jag slutat med. 
Tar ju bara betydligt mer än vad det ger. 


Ska kika lite mer på katterna och kanske slappa lite mer som de. För de kan de verkligen. Sätta mig i ett hörn på verandan och bara vara. Läsa bok, slumra till om det behövs och vila lite. Det ska jag göra i påsk med.


Nej. Nu jobba lite till. Sen blir det nämligen påskkonsert med kulturskolan i kväll då dottern ska vara med på sin första konsert med sitt fiolspelande. Ska bli kul att se och lyssna på.

Så får vi se om det blir tidig läggning ikväll.
Har ju en tvättstuga som står och gapar allt annat än tom på mig, varje gång jag går förbi…. Suck.

Ska bara vila lite först tror jag….


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar