Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

tisdag 1 mars 2016

Månadsslut och huset fullt av fluffhögar


Februari. Tack och hejdå! 
Inte blev det mycket uteaktiviteter som pulka och skidåkning för oss denna månad som på bilden ovan. Tyvärr.

Men i brist på snö största delen av månaden och ett betydligt större behov av att få ordning på insidan här har dessvärre vinteraktiviteterna fått falla åt sidan.

Kanske kan bli något mer i Mars?

Tack och lov gick Februari ganska snabbt och smärtlöst förbi.
En utav mina absoluta icke favoriter till månader ju,
samt Mars….. 

Avundas de alla som jag ser njuter av sol och värme i ett betydligt varmare land just nu vilket jag mer än gärna skulle vilja byta till för någon vecka eller tre…. Men icke i år.

Ska försöka fylla Mars månad med en MASSA andra "må bra" saker och tillfällen som förhoppningsvis gör att denna månad också flyter relativt obemärkt förbi men med hopp om att även den bli riktigt bra.

Börjar med lite ledigt, hoppas jag, torsdag samt fredag med Liten som då ska vara lite sportlovsledig.
På lördagkväll lämnar jag hemmet för att träffa goaste tjejerna för lite tjejhäng och partaj med utgång. Ska bli riktigt kul. Inte ofta längre det blir en helkväll med bara några få. Supermysigt!

Vanilj
I söndags hade vi besök av brorsan Vanilj här då Litens klasskompis som tagit över honom kom hit och lekte. Gick väl si sådär… Vanilj fräste åt Mira, som i sin tur fräste tillbaka och vart så förskräckt att hon sedan resterande dagen, även när Vanilj åkt hem, gick runt, platt som en pannkaka och var på sin vakt, lite lätt fundersam och  frustrerad…


Syskonen nosade nyfiket på varandra så det gick betydligt bättre.


Här hemma känns det som att hemmet är fyllt med ytteligare fluffhögar då Liten ville placera ut lite nallar till helgen då vi hade besök av goa vänner och deras dotter på 1,2 år. 
Det blev en supermysig fredagkväll med det bästa av sällskap. Vi vuxna satt i bubblet från 22-02 då tiden bara gick. De sov sedan kvar så något trötta och slitna tog vi en lång frukost innan det var dags för dem att ge sig hemåt igen.Liten har lekt med en klasskompis nästan helt utan avbrott mellan söndag lunch och fram tills igår kväll, då kompisen sov över söndag till måndag, även fast det var skola för dem båda igår. Men eftersom det "bara" var fritids så tyckte vi de kunde få testa och det gick jättebra. En massa härligt fnitter innan läggdags, precis som det ska vara!


Här är det verkligen början på veckan och jag är likt förra veckan trött. 

Vi börjar äntligen få lite ordning i kaoset och det ska bli SÅÅÅ skönt när det är klart.

Mannen har jobbat på som bara den under helgen och jösses så effektiv. Märker ju på honom att han tycker det är roligt, framförallt nu när vi är så nära det slutgiltiga resultatet och det är mer mindre detaljer som ska fixas. Men han är med sliten, så klart. Var till IKEA i söndags och ska dit en sväng idag med. Jag monterade ett skåp ute i solen i söndags, annars har vi som sagt inte alls varit ute spec mycket.


Hallen börjar färdigställas och vi har fått in ett helt nytt ljus. Underbart.
Samt att vi nu kan stänga dörrarna utan att de går upp hela tiden som de gamla gjorde…


Punschverandan/konferensrummet/uteverandan, kalla det vad man vill, men är säker på att det kommer bli ett rum att trivas i. Framförallt var tanken från början det att få en tydlig del som hör till kontoret/företaget för att inte behöva ha möten osv. inne i köket.

Nu ligger det vägg i vägg med kontoret och precis vid hallen så det blir super.Vi har försökt behålla en del av de gamla detaljerna från huset för att inte göra det alltför "nytt" och opersonligt. Nu återstår ju det absolut roligaste enligt mig - inredningen!!

Har kikat runt på nätet och velat fram och tillbaka men jag tror det slutar med att vi köper sköna rottingstolar från IKEA istället för vanliga matplatsstolar, då det känns som att detta blir en plats där man kommer vilja sitta lite längre på, oavsett vad det är för möte vi har här inne.


Har jobbat med månadsbokslutet idag och tror jag är ganska med i matchen för att ev. kunna ta lite ledigt alltså i slutet på veckan. Annars får det bli kvällsjobb. Nu väntar lite välbehövlig lunch och sedan en sväng med dammsugaren innan det är dags att slå sig ner i kontorsstolen igen. Älskar förmånen av att kunna jobba hemma. Trivs så enormt med det och alla dess fördelar, även fast man inte alltid kan "stänga av" så överväger det positiva betydligt.

Men det krävs en viss disciplin, helt klart. 
Annars skulle jag nog inget hellre vilja än att göra som Nisse just nu….
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar