Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

måndag 4 april 2016

April April


Ny månad, IGEN, hur snabbt flyger den här våren fram…?

Fortsatt extremt vårtrött, trots att det är efter en helg som var relativt obokad och lugn.
Men jag är säker på att det är en kombo av den faktiskt numer klassiska vårtröttheten samt ett otroligt dåligt kostintag det senaste. Får bli ändring på det nu, operation vårstädning av kroppen startar NU. Huden börjar så sakteliga säga ifrån med, så nu ska jag verkligen lyssna på den och skärpa till mig.


I fredags var dottern egentligen ledig men hon ville så gärna gå på fritids då det var lite extra påsklovsskoj där då så, så fick det bli. Hon blev hämtad av pappan efter fritids då det var dags för "deras" badfredag så jag passade på att ta mig ett eget bad hemma ute i solen istället. Så himla skönt och avkopplande. Har varit lite mycket och rörigt en tid så det är skönt när man börjar få rätsida på saker och ting och ger sig tiden för lite välbehövlig återkoppling, vad än nu det kan tänkas vara för var och en. 


Är så himla glad att hon trivs s bra med både skola och fritids.
Hur hon blev mött av två klasskompisar med öppna famnar som ropade hennes namn. Önskar alla fick ha det så. En personal på fritids berättade för att Liten varit så go, då de ska få två nya i klassen som ska börja idag och hur hon verkligen hade tagit på sig och sett till att den nya tjejen fick vara med och kände sig välkommen en dag när hon var där och hälsade på. Fritidspedagogen sa att hon är som gjord för att vara "fadder" och att det borde vara lite av hennes grej. Värmer så enormt att få höra en sådan sak. Vi pratar ju jättemycket om det här hur man ska vara och inte, vad som är rätt och fel, men sen har det säkert mycket att göra vad man har för personlighet för att kunna sätta det rätt i det verkliga livet. Men de är en enormt fin klass med som jag är så glad att hon har hamnat i, med en fantastisk lärare som inte låter det finnas ngt direkt spelrum för orättvisor av ngt slag.

Liten har ett STORT hjärta och är mån om alla, både stora som små.
Är så härligt att se hur hon bäddar om och tar hand om både sina husdjur och gossisar, som hon älskar över allt annat.


I lördags när jag höll på med middagen kom hon ut i köket med en liten inbjudan till MYSKVÄLL där det ingick både ansiktsmålning, Mangaskola och film. Så härligt att få ta del av hennes små som stora idéer och hur hon gillar att fixa små happenings för oss.Blev verkligen en jättemysig lördagkväll på alla sätt.


Passade på att plocka undan påsken redan i fredags då solen sken ute.
Lika mysigt som det är att plocka fram allt innan, lika skönt är det ju faktiskt när man får ta bort det.


 Det blev verkligen en jättemysig påsk, men då det gick ganska mycket i ett förra veckan så jag inte hann uppdatera här, så blir det lite påsk med detta med.


Som hon hade sett fram emot denna äggjakt.
Vaknade som vanligt supertidigt och klädde sig snabbt för att ge sig ut i den ganska kyliga morgonen.

Tack och lov för att det fanns ägg i trädgården i år igen!

Var kan ägget vara….?
Fågel fisk eller mitt emellan?

- Fågel…!
Nöjd liten påskhare det där.
 Strax innan lunch kom kära mor och far och stannade till söndagen.
Så himla himla mysigt att få ha dem här en stund. Vi njöt av fantastiskt god påskmat och satt och mös länge på verandan.


Skeptiska till det här med "utelivet"
 Nu var det måndag och vanlig vardag utan lov igen.
Skönt, tycker jag ju som alltid efter lite ledighet. Men, längtar som vanligt även redan nu efter lite mer helg snart, gärna med sol så klart. På fredag är det dags för lite "uteliv" igen och After Work med klassmammorna vilket ska bli skoj.

Längtar nu också enormt mycket till än mer vår med värme.
Vill snart kunna kasta av mig strumpor och få gå barfota och utan strumpor så kroppen får luft igen.

Frihetskänslan de lux.


Men först, måndag med lite mer jobb innan det är dags för musikal för dottern och därmed bok och testund för mig där. Ha en fin måndag em!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar