Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

torsdag 14 april 2016

Vårkänslor


Så fort den där solen och den lilla ynka värmen kommer fram, hur man blir….?

Det är ju sååå underbart och innebörden av ordet vårkänslor är ju ENORM. 
Känner mig alldeles salig och pirrig inombords, nostalgi och minnen far som en virvelvind igenom mig och jag älskar känslan av att vi går mot riktigt härliga tider med vår och sommar och allt vad det innebär.

Känns som den värsta tröttheten lagt sig med och jag tvärt emot känner mig piggare och laddad för mycket. Har kommit igång med träningen med efter ett mer eller mindre frivilligt uppehåll och det är SÅ skönt. Nu är det bara att jaga tillbaka formen igen, ska skynda långsamt.


Katterna njuter med av solen, ligger och gottar sig så fort solen tittar fram. Mira hon vill bara ut. Hon vet ju hur härligt det är. Överväger att ha henne ute utan sele, men det känns så dubbelt.
"Småttingarna" har också fått testa på att vara ute i sele, men än så länge funderar det nog mest på hur de ska få av sig det istället för att uppskatta allt runtomkring dem.


De har vuxit enormt, främst Nisse som var ynkligast av dem alla och så på gränsen till att klara sig över huvud taget, har vuxit till sig REJÄLT och blivit så fluffig. Han med de lite lätt utstående ögonen, nästan helt pälslös på magen, en liten blandning av en tanig rumpnisse och skalle Per, men nu, så söt och go så jag baxnar.


Ninni är mest lik sin pappa till utseendet men otroligt lik sin mamma till sättet.
En liten donna som ska vara med helst hela tiden, men är ändå lite reserverad och inte jättegossig.
Men otroligt charmig på sitt sätt. vill väldigt gärna vara med när jag duschar.


Men gossig, DET är vår Nisse. Är helt tokig i honom och han spinner bara man ser på honom i princip. 
Tung, go, fluffing och så himla snäll. Njuter av att vara nära, sitta i knäet och bli klappad. Har tidigare hört att det är skillnad på hon- och hankatter just när det gäller detta, så det stämmer verkligen in på de våra.Gjorde ett ryck i trädgården i helgen och tog ner de små spetorna till syrenbuskar vi hade. De tidigare ägarna hade nog tänkt att det skulle bli en syrenberså, men det blev tyvärr inte så. Marken här är väldigt sandfylld så svårt att få växter att frodas ordentligt.

Men tog då in några grenar så får vi se hur de utvecklas här inne för en stund.

Viktigaste packningen
Liten hade lekt med en och samma kompis flera dagar och även på lördagen var kompisen med oss till Bodaborg. På kvällen ville Liten sova över där så helt plötsligt var jag och mannen själva hemma. Kan verkligen inte minnas när vi var själva en helt vanlig lördag? Har ju mest varit själva om vi varit iväg på något och därför haft barnvakt. 

Även fast vi saknade Liten var det så himla mysigt att bara vara. Kunna sitta och prata, länge.
Vi satte oss i badet och blev sittandes i två timmar innan vi gick in och gjorde middag och fortsatte prata om allt, nutid, dåtid och framtid. Det kan nog vara värdefullt de där stunderna ändå ibland, och minst lika viktigt för en Liten att växa med att klara att sova borta och få skapa nya minnen med fina vänner. Minns själv än idag hur mysigt det ju var att sova hos kompisar.


Söndagen bjöd på strålande väder så det blev mycket utetid.
Nu tänker jag fortsatta samla på mig än mer vårkänslor och vårtecken den kommande tiden.


Ännu fler vårtecken -

Litens studsbollar
Rut som vaknat till liv efter månader i ide
Sprillans nya sköna sneakers. Så vita, för en liten stund.
 Med våren kommer ju också längtan efter ny garderob.
Plocka fram det gamla från förra året men också så himla kul att få uppdatera den med lite nytt.

Älsk på den vita blusen från Lindex och de lite lätt usvänga jeansen från HM. Boots med klack från House of Lola.

Gillar 70 talsstuket som hittat tillbaka.

Så himla passande med när vi ska på 70 tals fest i helgen och det ska bli SÅ kul att få spöka ut sig lite. Hippie eller partypeople, det är den stora frågan…!? Vill ju ta vara på allt från den där tiden.

Packningen med våra outfits ligger redo och jag har redan målat naglarna i ljusblått som jag tror kan funka för temat. För nu är det ju snart helg igen. Bästa mamma och pappa kommer hit så Liten kommer vara i det bästa av sällskap när vi är borta. Är så otroligt glad att jag har dem och att de fortfarande orkar, kan och vill komma hit då och då. Ovärderligt.


Imorgon - älskade fredag. Ska träna i ottan då vi har personalmöte på fm.
Sedan uträtta lite ärenden på stan, ev fika med en vän, innan det är fredagsmys på riktigt med bad och en massa gott. 

Så hoppas jag på än mer vårkänslor så klart, får ju liksom inte riktigt nog av just det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar